mizraklar
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / E
-
Meslek
Elektronik Müh.
-
-
Ad Soyad
H** M**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
merhaba arkadaşlar,
bildiğim programlama dillerine bir yenisini daha eklemek istiyorum.
Fakat hangisini öğrensem karar veremiyorum sizlerin Tavsiyelerini almak isterim.
NOT: Tavsiyenizi mutlaka anket üzerine yapınız. Ayrıca neden tavsiye ettiğinizi de yorum olarak belirtin lütfen..
Bildiğim Diller.
java, C/C++ Az denebilir
php çok iyi
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Teknoloji ve Psikoloji
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Hangilerini bildiginizi yazarsanız iyi olur hocam.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
php yi ne kadar çok iyi biliyorsunuz ? hayır php yi çok iyi bilenler 5 bin tl civarında maaşla çalışıyorlar başka dile de ihtiyaç duymuyorlar da o yüzden soruyorum.
C/C++ ı çok iyi bilenler türkiyede 5-8 bin tl yurtdışında ise bu ücretlerin iki katı gibi bir ücrete çalışıyorlar.
Java bilenler şu devirde zaten söylemeye gerek yok.
Şimdi bunlardan birini ileri düzeyde bilmek varken neden 3. 4. 5. bir dile ihtiyacınız olsun ki.
Hemde bu dillerin hepsi farklı kulvarda iken.
Bence her dili öğrenmeye çalışmak yerine lazım olan bir iki dili ihtiyaç kadar bilmek(eğer gerçekten ihtiyaçsa) ve bir tanesini profesyonel düzeyde bilmek daha iyidir.
swoorr
php,pwa web etc.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
web developer
-
-
Ad Soyad
F** Ş**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
c# yada java derim ben... Benimde var o yönde bi ikinci dil öğrenme hevesim ama gel gelelim ki php den çok iyi işler çıkartılabiliyor... Ha benim hevesim masaüstü veya mobil programlama yapmaksa o zaman başka...
Arkadaşın dediği gibi php ne kadar çok iyi biliyorsun, yada ne kadar çok iyi bilebilirsin? Nesnel yönelimli programlama biliyormusunuz?
bu sorularıda sormak lazım
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yaklaşımını değiştir derim.. object oriented yazmak yerine functional yazmayı dene, biraz alışması ve algılaması zor ama alıştıktan sonra ve gücünü hissettiğinizde geri dönüş yapmazsınız..
Scala (OOP + Functional) her iki yaklaşımlada yazabilirsiniz.. Ruby(OOP + Reactive(Functional)) seçenekler arasında olabilir.
Diğer bir seçenek, programlama dili yerine güzel open source tool'lar var onları öğrenmeye yönelebilirsiniz. Apache SOLR, Elastic Search, Hazelcast, CouchDB, Akka(Geçen senenin en iyi projesiydi sanırım)..
Php yazdıysanız pek multithread, concurrency, memory model ile uğraşmamışsınızdır.. Bu kavramlar fena kafa açar..
Diğer bir seçenek mobil ; Swift (OOP + Reactive) gibi gibi..
5 yıldan fazladır bir fiil enterprise java yazıyorum ne biliyorsun diye sorsa birisi 10/4 anca veririm kendime :)
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)