Herkese merhaba,
Yerli ve yabancı pek çok site ve kaynaklarda yaptığım araştırmalardan bir sonuç ve bilgi alamadığım için konuyu burada açıp bilgisi olan üyelerden yardım ve bilgi almak istiyorum.
Yeni kuracağım wordpress tabanlı bir dosya paylaşım sitesi için bir eklenti veya aşağıda vereceğim özelliklere sahip bir tema aramaktayım .
Yeni kuracağım bu site bir dosya paylaşım sitesi olacaktır. Dosya paylaşımları sadece benim tarafımdan yapılacak, üyeler dosya paylaşımında bulunmayacaktır. Sadece üyeler ihtiyacı olan dosyaları indirebileceklerdir. Böyle bir site için ;
Ücretli üyelik ve kredili bir sisteme ihtiyaç duymaktayım. Bu sistemin çalışma mantığının şöyle olması istiyorum;
Paylaşmış olduğum A dosyasının indirme bedelinin 2 kredi olduğunu düşünelim , B dosyasının ise 3 kredi olduğunu farz edelim. 1 kredinin de 1 YTL olduğunu düşünelim. Ziyaretçi siteye gelip A ve B dosyalarını indirmek istiyor ise sisteme üye olup 5 YTL ödeme yaparak 5 kredi satın alsın ve bu iki dosyayı indirsin . İstiyorsa daha fazla kredi satın alıp daha fazla dosyayı indirebilsin. Veya daha fazla bir kredi satın aldıysa kullanmadığı kredileri hesabında dursun ihtiyacı olduğu zaman kullanabilsin.
- Burada özellikle istediğim indirme linklerinin ziyaretçiler tarafından erişeme kapalı olması,
- Dosya indireceklerin üye olup bir bedel ödeyerek alacakları krediden sonra yapacakları her dosya indirme işleminde hesaplarından indirme işlemi kredisi kadar kredinin otomatik olarak eksiltilmesidir.
Umarım net bir şekilde isteklerimi ifade edebilmişimdir anlaşılmayan bir yer olursa lütfen çekinmeden sorunuz.
Böyle kredili bir sistem ile işleyen bir wordpress eklentisi veya bir site teması hakkında bilgisi olan varmı acaba ?