Merhabalar
Profesyonel Kişiler tarafından kullanılırsa forum sistemi ne olduğu hiç önemli değil sıralama ancak site sahibinin bilgisine dayalı olarak yapalıyız
Örnegin çok az bilgiye sahip bir site açmak isteyen kişi isterseniz dünyanın en iyi sistemini getirin yine beceremez forum sistemine laf atar , ancak webmaster düzeyinde ise forum kuracak kişi isterseniz en berbat afrikanın yaptığı forum sistemini getirin çok güzel yerlere getirir
Sitenin En önemli olan Unsurları
Güvenlik
Hızlı
Seo
Tema DÜZENLEYEBİLMEK (HAZIR TEMAYI ALIPTA YÜKLEMEK DEĞİL)
Bunların hepsini biraz web dili bilen kişiler tarafından kolaylıkla yapılır forum sistemi ne olursa olsun ancak acemi kişiler çok zorlanır
Lafı çok uzattım kusura bakmayın diğeceğim güzel forum sistemi kötü forum sistemi diye bir şey yok uzman kişiler var ve hobi amaçlı forum açan olan kişiler var
acemi kişiler forum açmak isterseniz herhangibi bir forum sistemi kullanın nede olsa o forum elinizde patlıyacak yani bir yerlerden hata vermeye başlıyacak bir kaç ay sonra ancak destek alarak web masterlardan adam akıllı ben forum açcam kardeşim 10 yılda bu işi sürdümcem diyorsanız domain ve hostunuzu 10 yıllık alın ve vbulletin + vbseo (vb yi yazmamın sebebi sevdiğim için)
yaklaşık 1500 tl den fazla paranız gider
Belki yalnış düşünüyor olabilirim sizlere göre ancak 8 yıllık tercübem var sadece o yüzden yazdım bu yazıyı yoksa makale yazmak huyum değildir :D
Bütün forum sistemlerinie kullandım
vBulletin :
www.battlefieldturkey.comSMF :
www.forumlarge.comMybb :
www.battlefieldturkey.com/mybbPhpbb :
www.battlefieldturkey.com/phpDiğer forum sistemlerinide kullandım ancak örnek sitem yok