-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Web/Desktop Coder
-
-
Ad Soyad
O** E**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhaba, php ile belli bir zamanın geçip geçmediğini nasıl hesaplarım?
Mesela şöyle ki:
Bir mesaj attığımı varsayalım eğer mesajı attıktan sonra aradan 1 hafta geçerse aynı mesajı bir kere daha atmasını istiyorum. Fakat bunun 2. ve sonra ki aylarda da her 7 günde bir yapmasını istiyorum. Bunu nasıl gerçekleştirebilirim?
brkrtp
Mobile App Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Mobile App Developer
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
31, (%97)
Mesajın atıldıgı saniyeyi date ile alın veritabanına kayıt edin cpanel de cronjob var. haftada birde farklı bir php dosyasını çalıştırmasını söyleyin. O dosyadada dateye 1 hafta ekleyin ve veritabanından kontrol ettirin varsa bilgileri çekip aynı mesajı tekrar insert ettirin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Web/Desktop Coder
-
-
Ad Soyad
O** E**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Cevabınız için teşekkür ederim fakat şuanda localde çalışıyorum. Dolayısıyla öyle bir imkanım yok.
mysql'de mesajın atıldığı tarih kayıtlı. PHP ile bu tarihten 7 gün geçtiğini nasıl hesaplayabilirim? Eğer 7 gün geçtiyse belli işlemler uygulatacağım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Web Yazılım, Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
İ** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
if( strtotime($mesajtarihi) > strtotime('-7 day') ) {
echo '7 gün önce mesaj almıştınız';
}
Bu şekilde yapabilirsin. Mesaj gönderildikten sonra $mesajtarihi tablosunu yeni mesaj gönderildikten sonra gönderilme tarihi ile update yaparsanız otomatik diğer hafta yine aynı şeyi yapacaktır.
Cronjob a gerek yok. Üye her girişinde kontrol edecektir 1 hafta önce mi diye...
1 kişi bu mesajı beğendi.