armoniy adlı üyeden alıntı
Güvenli ticaret sistemini dediğim gibi satış butonu olacak satın al diyince para wmaraci.com gidecek iş tamamlanınca para satıcıya verilecek
burda tel onay olsun hatta tc onay olsun adam 50 tllik satış için ğeşine düşemez o yüzden sağlam önlem alınmalı
adam parayı çaldı onu banlasanız ? kaybedecek birşeyi olmuyor anlatmak istediğim olan yine parası çalınana oluyor.
dediğim mantık olmuyacağı sürece çok iyi adam seçilmeli burası açık pazar o yüzden çok zor güvenli olması biraz zor.
wmaraci.comda hastag çalışmıyor bide
Bu dediğiniz sistem zaten düşünülen sistem ancak webmaster ticareti için yine pek uygun bir sistem değil.
Bir kere öncelikle dediğinizin yapılması için araya bir banka hesabının girmesi gerekiyor. WM Aracı boğa bilişim'in bir markası. Boğa Bilişim de kazandıklarından dolayı devlete vergi vermek ile yükümlü.
Burada 10 TL'ye makale işi yapan üyemiz dahi var. Güvenli alışverişi kullanmak istese bu gelirinin yarısından fazlası vergiye ve komisyona gidecek. Üye zarar eder.
500 TL'lik iş yaptırsa bile bunun bir çoğu vergiye gider. Bununla birlikte devlet sizi de takip altına almaya başlar. WM Aracı'da aktarılan paraları devlet ile paylaşmakla yükümlü olur. Bu durumda WM Aracı sizin kazancınızdan hem vergi ve komisyon alacak, bir de siz kazancınızdan dolayı fatura kesip devlete vergi vermek zorunda kalacaksınız.
Şimdi kim yanaşır bu sistemi kullanmaya?
Bununla birlikte daha bir çok sorun var. En önemlisi satılan ürünlerin çoğu elektronik. Elle tutulan bir şey yok.
Karşı taraf script satacak, hatası olacak veya beğenmeyecek, teslim almadım diyecek, satıcı hayır teslim ettim diyecek, ama karşı taraf hem parayı ödemeyecek hem de scripti kopyalayacak.
Bu en basit çıkacak bir sorun mesela.
Daha bir çok sorunu da beraberinde getirir. Onları saymıyorum bile.