lostyazilim
tr.link

Google Yalnızca Wordpress Tag'larını Listeliyor (Yardım İsteği)

7 Mesajlar 896 Okunma
lstbozum
tr.link

netfilmplus netfilmplus Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bilecik
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 35
  • Beğeniler 1 / 4
  • Ticaret 1, (%100)
Öncelikle başlıktan sorunumu ne kadar doğru ifade ettim bilmiyorum ama detaylı bir şekilde şöyle izah edeceğim;

Wordpress tabanlı bir film sitem bulunuyor. (www.netfilmplus.com) Sitemin ismini doğrudan uzantısız bir şekilde Google'a arattığımda (netfilmplus şeklinde) aşağıdaki görselde görebileceğiniz gibi;

www.netfilmplus.com/"tag"/xxx şeklinde listelemiş. Ancak bu "tag" ifadesi sanıyorum ki herhangi bir içeriğe eklediğim, içeriğin Google'da ön sıralarda bulunmasını istediğim için yazılan etiketlerden ibaret. Örneğin; hd izle, hd, 720p, izle, seyret gibi. Bunu ben yapmadım, ancak isterim ki Google netfilmplus.com/kategori/xxx şeklinde listesin. Eklediğim etiket (tag) lere tıkladığımda sayfa bulunamadı hatası vermekte, ancak kategori seçeneklerinden birine tıkladığımda; Örneğin "aksiyon", Google direk aksiyon kategorisine yönlendirir ve bu ziyaretçinin daha verimli sonuç almasını sağlar. Yine şöyle düşünüyorum; herhangi bir içerik örnek vermek gerekirse; x filmi izle içeriğine eklediğim etiketler, doğrudan Google'a netfilmplus kelimesini arattığımda karşıma çıkmakta yukarıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi. Soru/Sorunum bundan ibaretti. Ben bu taglar yerine, site ismim aratıldığında kategoriler, yazılar veya sayfalar çıkmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

KALICI BAĞLANTILAR ŞU ŞEKİLDE:

wmaraci
reklam

oyunhatasi oyunhatasi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 92
  • Beğeniler 2 / 15
  • Ticaret 1, (%100)
Tag ların bir sayfada görünmesini istiyorsan kategori ler için yapılmış ek sayfanın taglar içinde yapılmış olması gerekiyor. Google ın tagları indexlemesinde herhangi bir sıkıntı yok.

mail: oguzhan_baygul@hotmail.com

• Üyelik 03.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bilecik
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 35
  • Beğeniler 1 / 4
  • Ticaret 1, (%100)
Doğrudan netfilmplus yazınca Google'a, kategoriler yerine dediğiniz gibi tagları indexliyor. Önceden bir içeriğe, netfilmplus.com/ornekkategori/film-ismi şeklinde ulaşılıyordu. ben netfilmplus.com/film-ismi şeklinde işaretleyince bu taglar google da gözükmeye başladı.

eren42 eren42 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek boş
  • Konum Konya
  • Ad Soyad A** Z**
  • Mesajlar 14
  • Beğeniler 1 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
taglarla da gelirken aynı sayfaya ulaşıyorsa bir sorun olmayacaktır. Ancak taglardan geldiği sayfa kısa açıklama şeklinde geliyorsa devamına tıklamak bazen ziyaretçiyi kaçırmaya sebep olabilir. Bu durum tema değişikliğinden de olabilir.

wmaraci
wmaraci

selimcayir selimcayir bilgirehberi.net Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Vatman
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 376
  • Beğeniler 31 / 88
  • Ticaret 13, (%100)
Sanırım Robots.txt ile tagları indexlemesinin önüne geçebiliyorsun ? Bunun için bir araştırma yap istersen.

KARAHAN KARAHAN Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Teknisyen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 62
  • Beğeniler 50 / 21
  • Ticaret 0, (%0)
Wp YOAST SEO kullanıyorsunuz galiba?

• Üyelik 03.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bilecik
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 35
  • Beğeniler 1 / 4
  • Ticaret 1, (%100)
Sorun bir arkadaşımızın yardımı ile çözülmüştür, teşekkürler...

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al