lostyazilim
tr.link

Forum ve Portal Alt Yapısı Öneri

13 Mesajlar 1.551 Okunma
acebozum
tr.link

AtakanAtes AtakanAtes 1881 - 193∞, özlemle...
    • Üyelik 05.06.2011
    • Yaş/Cinsiyet 30 / E
    • Meslek Yazılım Tek.
    • Konum Ankara
    • Ad Soyad A** A**
    • Mesajlar 2867
    • Beğeniler 54 / 747
    • Ticaret 25, (%100)
    Lisans temin edebilecek durumunuz varsa tartışmasız vBulletin ancak yoksa MyBB diyebilirim. phpBB artık kendisini güncellemiyor nerden baksan en sonra bi 6-7 yıl önce kullanmıştım. Eklenti, tema vb. kaynaklarda da zorluk çekersin.
    cihaneken

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
    reklam

TakaharaShujin TakaharaShujin WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 13.05.2014
    • Yaş/Cinsiyet 30 / E
    • Meslek Freelancer Front/Back-End Developer (Öğrenci)
    • Konum Isparta
    • Ad Soyad Ü** A**
    • Mesajlar 41
    • Beğeniler 12 / 10
    • Ticaret 0, (%0)

cihaneken adlı üyeden alıntı

Bilgiden ziyade burada ki amaç en iyisi, şöyle ki;
    Örneğin: Tema yazabilecek olsam da, neden uğraşayım vakit kaybedeyim, yüzlerce hazır tema var ve unları framework olarak kullanarak kısa sürede güzel şeyler yapabiliriz. Sonuçta hepsi aynı alt yapıya sahip aynı kodları tekrar yazmaktansa böylesi daha iyi ve gördüğüm kadarıyla tema konusunda Mybb biraz daha ilerde, hatta Vbullettin kalitesinde ücretsiz temaları mevcut.
    Bir diğer konu eklenti desteği ve kullanıcı desteği, bakın wordpress örneğinde olduğu gibi milyonlarca kullanıcısı var ve herhangi bir sorunu aynı gün içerisinde yüzlerce kişinin yardımı ile çözebiliyorsunuz.

Kısaca demek istediğim bana en performanslı ve hızlı şekilde çözüm sunan bir script arıyordum ve şuan için ücretsizler arasında Mybb gayet iyi gibi, birde gördüğüm kadarı ile yavaş yavaş Vbullettin benzeri bir hal almaya başlıyor sanki.

İşler o kadar kolay değil malesef, mybb tema bakımından ileride diyorsunuz fakat benim piyasada gördüğüm ve kullanmaya değecek tema sayısı bir elin parmaklarını geçmez, destek deseniz iki tema edit yapıp, iki eklenti kurcalayıp mybb destek sitesi açanları çok gördüm başı çeken 2 destek sitesi vardı biri kapandı yakında mctr açılacak depo ile beraber yine 2 destek sitesi olacak. Bu diğer sistemlerde de aynı. SMF ve PhpBB'nin de ücretsiz ve güzel temaları mevcut. Aynı şekilde destek siteleri de bulnmakta. Zorlama yok benim tavsiyem bu şekilde, uzun süre smf kullandım ve bana kalırsa stabil ve rahat bir sistem. PhpBB kullanan forumlar da var tanıdığım ve oldukça uzun süredir hizmet veriyorlar. Fakat mybb ile böyle bir siteye henüz rastlamadım. (Destek siteleri hariç)

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 25.07.2014
    • Yaş/Cinsiyet 30 / E
    • Meslek Elektrik Teknisyeni
    • Konum Fransa
    • Ad Soyad C** E**
    • Mesajlar 3508
    • Beğeniler 488 / 1190
    • Ticaret 1, (%100)
    Güncelleme;

Forumu kurdum arkadaşlar, resellerde ki otomatik kurulumdan (softaculous) faydalandım. Hazır bir tema kurdum şimdilik, ufak bir kaç düzenleme yaptım. Anladığım kadarı ile 1.6.x ve 1.8.x sürümleri olarak 2 ayrı şekilde ayrılmış Mybb buda ufak tefek bazı aksaklıklar yaşattı. Yönetim paneli gayet hoş ve basit, SEO ile ilgili hiç bir ayar yok malesef, eklentilere bakındım iki adet SEO eklentisi mevcut onunda birisi sıkıntılı çalışıyordu, diğeri de basitçe yapılmış bir eklenti idi ve onda da düzenlemeler yapmak zorunda kaldım, fakat halen konulara özel description oluşturmasını sağlayamadım, daha sonra tekrar ilgileneceğim.
    Bir diğer sorun son sürüm bir scripte halen resimler için düzenleme yapılmamış, eskidende öyleydi halende öyle, büyük resim eklendiği zaman sayfanın dışına taşıyor resimler, onun içinde saatlerce aramlar sonucu bir düzgün çalışan bir eklenti bulabildim(kendim yazsam daha çabuk olurdu ) vel hasıl sorunların ardı arkası bitmek tükenmek bilmiyor. Temalar xml formatında import edildiği için düzenlemeleri de panelden yapıyorum fakat sablonlar kısmında ismi "sablon" olan 50 tane seçenek var, yani akıllarınca temayı bölümlere ayırmışlar fakat bölümlerin adı yazmıyor ve 50 tane "sablon" bölümü arasında sadece menü bölümünü yarım saatte bulabildim, tek tek hepsine bakmak gerekiyor içerisinde ne olduğunu görmek için.

Anlayacağınız şuan ki durum "Dışı seni, içi beni yakar" durumuna geldi. Sıradan bir kullanıcı olarak siteye girdiğimde çok hoş ve güzel geliyor gözüme, kullanımı kolay fakat işin içine girdiğimizde eksiklerin ardı arkası kesilmiyor. Son arkadaşımızın tavsiyesine uyarak birde Phpbb deniyeceğim Local'de bakalım o nasıl, böyle giderse son seçenek dediğimiz SMF ye mahkum kalacağız galiba.

wmaraci
    wmaraci
    Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al