lostyazilim
tr.link

Wp ile büyük projeye girilir mi ?

42 Mesajlar 5.069 Okunma
acebozum
tr.link

kendoka kendoka Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

Legoo adlı üyeden alıntı

Aslında korktugun gibi o kadar da büyütülcek bişey yok :) digitalocean üzerinden temiz centos bir vps açarsın, resimleri, videoları wordpress.com'un ücretsiz cdn servisi var. Orayı kullanarak yaparsın. Güvenlikte A'dan Z'ye temizlersin ki mesela wp-admin dosyasının yerini değiştirdim kesinlikle bulunamaz demeyin en basitinde wp-admin yolunu değiştirdiğinizde bile bazı ajax dosyaları wp-admin üzerinden çekilmekde ve bunlar html kaynakda bile görüntülenmekte komik olur :D Gözden kacırabilirler, caydırıcı olabilir ancak kesinlikle güvenliği saglamaz! Bu konuda internetteki makalelerdekini herkes yapar, ve bunları her hacker tabiki bilecektir. İnternetteki yüklediğiniz eklentilerde bile açık olabiliyo, bu yuzden sunucu tabanlı dosya edit kapatılmalı gibi bir çok işlem yapılmalı. Konu böyle uzar gider kısaca belirtiyim wordpress candır, hertürlü işe girilir.

ustam o zaman ben hızı değil öncelikle güvenliği dert etmeliyim öyle mi ?

wmaraci
reklam

Legoo Legoo Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Back-End Developer
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 90
  • Beğeniler 11 / 17
  • Ticaret 9, (%89)

kendoka adlı üyeden alıntı

ustam o zaman ben hızı değil öncelikle güvenliği dert etmeliyim öyle mi ?

Hızın düşmesinin sebebleri bellidir liste yapsan 20-30 hadi sunucu kaynaklıda 5-10 ekle tek tek kagıda yaz işlemleri tamamladıkca tik at 1 saatte halledersin :)

Güvenlik konusu ciddi biraz ki geçen sene çalıştığım firma sırf bu konular için aylık düzenli olarak 800-2000 TL arasında güvenlik kontrolleri, eklemeleri yaptırıyolardı ki basit de değil. Bu yüzden hemen hemen wordpress konusunda fikrim var. Güvenlik tamamsa, hız en basiti karınca fil hesabı :)

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

Legoo adlı üyeden alıntı

Hızın düşmesinin sebebleri bellidir liste yapsan 20-30 hadi sunucu kaynaklıda 5-10 ekle tek tek kagıda yaz işlemleri tamamladıkca tik at 1 saatte halledersin :)

Güvenlik konusu ciddi biraz ki geçen sene çalıştığım firma sırf bu konular için aylık düzenli olarak 800-2000 TL arasında güvenlik kontrolleri, eklemeleri yaptırıyolardı ki basit de değil. Bu yüzden hemen hemen wordpress konusunda fikrim var. Güvenlik tamamsa, hız en basiti karınca fil hesabı :)

Profesyonel bir wp güvenlik hizmetini nereden alabilirim yada proje daha çok büyüyünceye kadar kendim ne yapabilirim ?

Serkan Serkan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek SEO Expert
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 1047
  • Beğeniler 129 / 339
  • Ticaret 13, (%85)
Koca Mercedes kullanıyor merak etmeyin yarı yolda koymaz
kendoka Legoo

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 90
  • Beğeniler 11 / 17
  • Ticaret 9, (%89)

Profesyonel bir wp güvenlik hizmetini nereden alabilirim yada proje daha çok büyüyünceye kadar kendim ne yapabilirim ?

İnternetten bu konuyu araştırabilirsiniz ancak webmaster forumlarda 100-200'e yapanlar var ki bulaşmayın derim :D Hatta daha ucuza 20'ye 30'a yapanlarda vardır iki eklenti indirir, dizinleri kapatır htacces'le engelleme yapar wp-admin yolunu değiştirir güvenli der bırakır. Buna aldanmayın o kadar basit değil.

Liste cok kabarık olur yapılması gereken dediğim gibi sunucu kaynaklıdan tutta wordpress için tüm eklentiler tüm tema kurulumu herşey bittikden sonra tek tek yapılması gerekir.

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

Legoo adlı üyeden alıntı

İnternetten bu konuyu araştırabilirsiniz ancak webmaster forumlarda 100-200'e yapanlar var ki bulaşmayın derim :D Hatta daha ucuza 20'ye 30'a yapanlarda vardır iki eklenti indirir, dizinleri kapatır htacces'le engelleme yapar wp-admin yolunu değiştirir güvenli der bırakır. Buna aldanmayın o kadar basit değil.

Liste cok kabarık olur yapılması gereken dediğim gibi sunucu kaynaklıdan tutta wordpress için tüm eklentiler tüm tema kurulumu herşey bittikden sonra tek tek yapılması gerekir.

Ustam şimdi wp değil de başka bir sistem de olsa yine güvenlik için önlemler almak gerekecek değil mi ? Yani ciddi bir bütçe gerekli ama wp olmasını bunu çok da etkilemiyor sanırım ?

• Üyelik 06.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 90
  • Beğeniler 11 / 17
  • Ticaret 9, (%89)

Ustam şimdi wp değil de başka bir sistem de olsa yine güvenlik için önlemler almak gerekecek değil mi ? Yani ciddi bir bütçe gerekli ama wp olmasını bunu çok da etkilemiyor sanırım ?

Wordpress kodlamasal olarak açıksız veya örnek vermek gerekirse wordpress dünya olsun, kodlamasal açığı karınca yuvasıdır o dünyanın içinde.

Ben müşterilerimde, kurumsal yapılarda bile wordpress alt yapısını kullanarak yapıyorum. Wordpress candır diyorum ya :)

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

Legoo adlı üyeden alıntı

Wordpress kodlamasal olarak açıksız veya örnek vermek gerekirse wordpress dünya olsun, kodlamasal açığı karınca yuvasıdır o dünyanın içinde.

Ben müşterilerimde, kurumsal yapılarda bile wordpress alt yapısını kullanarak yapıyorum. Wordpress candır diyorum ya :)

Diyorsun ki:

Sen wp de yapsan başka bişey de yapsan güvenlik için para harcayacaksın. Ama wp başka yazılımlara göre daha az açık taşır. Kur wp yi işine bak. Paran olunca projen büyüyünce pro olarak güvenlik hizmeti al.

???

• Üyelik 06.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 90
  • Beğeniler 11 / 17
  • Ticaret 9, (%89)

Diyorsun ki:

Sen wp de yapsan başka bişey de yapsan güvenlik için para harcayacaksın. Ama wp başka yazılımlara göre daha az açık taşır. Kur wp yi işine bak. Paran olunca projen büyüyünce pro olarak güvenlik hizmeti al.

???

Wordpress devam et, güvenlik için para harcamana gerek yok :) Sadece bakış açın kalıplaşmış düşünceleri yıkıp " - a şunu yaptım artık sitem güvenliymiş - " gibi düşünmeden , internette aramasını bilirerek, istediğine ulaşabilirsin.
kendoka

kişi bu mesajı beğendi.

karolla karolla WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yazar
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 13 / 67
  • Ticaret 6, (%100)
ben mobil uygulamamı bile wp ile hallettim.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al