brkrtp
Mobile App Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Mobile App Developer
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
31, (%97)
merhaba arkadaslar canlı destek aıstemı ıncelemıs arkadaslar yardımcı olabilir mi? Destek ekıbının online oldugunu nasıl sorgulayacagız ? Yada facebookta kı chat karsıdakının onlıne olmasını nasıl anlıyor?
Aklımda bir mantık geldi son giriş kaydını tutup şuankı zaman-30 dk ıcerısındeyse onlinedır . Daha profesyonel çözümü olan var mı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
işsiz
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben de sizin yazdığınız gibi sorgulatıyorum. Bunun yanında eğer üyelerin kullandığı sayfalarda eklediğiniz bir dosya varsa (misal bağlantı dosyası) onun sonunda ufak bir sorgu da çalıştırabilirsiniz. Her sayfa yenilediğinde son aktivite tarihi güncellenmiş olur. Performans olarak sonuç ne olur bilemem tabi.
$zaman = date("d.m.Y H:i");
$durum = mysql_query("UPDATE users SET sonaktivite='$zaman' WHERE id='$id');
gibi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Kullanıcı giriş yaptığında kullanıcıya bir session acıyorsunuz. Yani kullanıcı online bu session destroy oldugunda kullanıcı offline. Bu mantık üzerinden gidebilirsiniz.
Ve ya kullanıcılara status belirlersiniz belirli aralıklar ile bunu kontol edersiniz.
Performans açısından jSon öneririm.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
A** H**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
NODEJS araştır derim, sunucuya yük yapmadan kolayca bu işleri yapabilirsin
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
PHP
-
-
Ad Soyad
B** U**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Üye giriş yaptığında tabloya giriş yaptığı saati eklebilir ve 20 dakikada bir üye sayfadamı diye kontrol ettirebilirsiniz.
Her 20 dakikada bir saati otomatik güncelleyip son saatle yeni saat arasında 20 dakikadan fazla bir süre varsa üyeyi offline olarak gösterebilrsiniz tam anlatamadım sanırım ama beni anlıycağınızı umuyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
php
-
-
Ad Soyad
T** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%0)
Şöyle bir şey mantık kurabilirsin. Üyeler tablona durum diye sütun aç. Giriş yaptığında 1 (Online) olsun. Giriş yaparken update ettir. Çıkış yaptığı zaman da update ile 0(Ofline) yap. Diyeceksinki çıkışa değil de sayfayı kapattığı an ne yapacağım. Onuda Jqury ile sayfa kapandığında yine 0'a update ettirebilirsin.