Merhaba wm kullanıcıları,:)
Bir Joomla kullanıcısıyım. Bu aralar yoğun bir şekilde pagespeed, pageload değerlerimi yükletmeye çalışıyorum. Takıldığım çok önemli bir konu var, hem yardımlarınızı almak hemde aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yapıcağınız yorumlarla yardım etmek istedim, şöyleki;
Sitem açılırken temel yapıyı oluşturan css dosyalarını kendi aralarında yüklenme sırasını değiştirerek, bu şekilde sitenin tamamının yüklenme süresinden bir fark olmasa da, yüklemenin ilk zamanlarında site ana şablonlarının hemen oturmasını sağlayarak, buna bağlı görsellerin ve içeriğin hemen çekilmesini sağlamak istiyorum, teorik olarak böyle.
Bunun için iki sorum olucak sizlere:
1 - sitemdeki .css ve .js dosyalarının site açılışında yükleniş sıralarına Nasıl müdahale edebilirim ??
2 - Site açılırken bekliyo bekliyo ve tüm yüklemeleri bittiinde TAK diye karşıma çıkıyo, buda kullanıcıya siteden geç cevap alınamıyor. yavaş gibi bir izlenim veriyor. Bunun yerine siteye tıklandıktan sonra, az buçuk dağınık görünse dahi sayfa yüklemesine devam etmesini, kullanıcıya site yavaş izlenimi vermemesini nasıl sağlayabilirim ??
Özellikle bu 2. durumu "wm aracına" ye ilk girdiğinizde görebilirsiniz. Sayfa kendini tam yüklememiş olsa bile kullanıcıya hemen bir şeyler gösterek, hızlı yükleniyormuş havası veriyor. İşte tamda 2. durumda bunu istiyorum
Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Söz sizde, merakla cevaplarınızı bekliyorum..
----- Çalışmada geldiğim son noktayı göstermek için sitemi paylaşıyorum : akustiksungerfiyatlari.net
---- .css ve .js dosyaları sitenin ön ucunua joomla da " scriptmerge" bileşeni ile çekilde, ayrıca "jotcache" gelişmiş önbelek bileşeni ile site veri tabanına uğramadan önbellekten yüklenerek açılıyor. Buda önceki haline nazaren fark ettirdi.
-----Sonuç bu site hala anında gelimor :)