-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelance programmer
-
-
Ad Soyad
T** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
daha önce htaccess üzerine hiç bir şey yazmış değilim ve syntax yapısını bilmiyorum. çok garip geliyor yabancı dökümanlardan anladığım kadarı ile yazıyorum fakat çalışmaya yönelik hiç bir aktivitesi yok :D
ben yazmak istediğim kodu veriyorum, zaten yardımcı olabilecek birisi anlayacaktır varsa yardımcı olabilecek bekliyorum.. 1-2 saat oldu uğraşıyorum halen çözebilmiş değilim denemeye devam ediyorum fakat yardımlarınızı bekliyorum.. teşekkürler.
SetEnvIfNoCase User-Agent googlebot USER_OK
SetEnvIfNoCase Referer google USER_OK
# OKKKKKKKK
RewriteRule ^.* - [F]
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
O** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Slm, uzman değilim ancak yardımcı olmaya çalışayım..
Googlebot dışındakileri bir sayfayamı yönlendirmeye çalışıyorsun.. ? Yazdıklarından buna benzer bir şey yapmaya çalışıyor gibi gözüküyorsun yanlş anlamadıysam.. Tam olarak hangi amaçla yapıcaksın bunu merak ettm? sitenin Apache tabanlı çalıştığını varsayarak şunu bir denesene .htaccesste..
RewriteEngine on
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} !^googlebot
# googlebot olan yere istediğin user agentı girebilirsin ! ekleyerek bu olmayan hepsini kastedmiş olduk..
RewriteRule ^.* - [F]
# istediğin kuralı burada tanımla..
Amacın spambotları engellemekse şuna benzer bir şey kullanabilirsin
...
RewriteEngine on
# engellenecek spambotlar buraya
RewriteCond %{HTTP:User-Agent} (?:Alexibot|Art-Online|asterias|BackDoorbot|Black.Hole|
BlackWidow|BlowFish|botALot|BuiltbotTough|Bullseye|BunnySlippers|Cegbfeieh|Cheesebot|
CherryPicker|ChinaClaw|CopyRightCheck|cosmos|Crescent|Custo|DISCo|DittoSpyder|DownloadsDemon|
eCatch|EirGrabber|EmailCollector|EmailSiphon|EmailWolf|EroCrawler|ExpresssWebPictures|ExtractorPro|
EyeNetIE|FlashGet|Foobot|FrontPage|GetRight|GetWeb!|Go-Ahead-Got-It|Go!Zilla|GrabNet|Grafula|
Harvest|hloader|HMView|httplib|HTTrack|humanlinks|ImagesStripper|ImagesSucker|IndysLibrary|
InfonaviRobot|InterGET|InternetsNinja|Jennybot|JetCar|JOCsWebsSpider|Kenjin.Spider|Keyword.Density|
larbin|LeechFTP|Lexibot|libWeb/clsHTTP|LinkextractorPro|LinkScan/8.1a.Unix|LinkWalker|lwp-trivial|
MasssDownloader|Mata.Hari|Microsoft.URL|MIDownstool|MIIxpc|Mister.PiX|MistersPiX|moget|
Mozilla/3.Mozilla/2.01|Mozilla.*NEWT|Navroad|NearSite|NetAnts|NetMechanic|NetSpider|NetsVampire|
NetZIP|NICErsPRO|NPbot|Octopus|Offline.Explorer|OfflinesExplorer|OfflinesNavigator|Openfind|
Pagerabber|PapasFoto|pavuk|pcBrowser|ProgramsSharewares1|ProPowerbot/2.14|ProWebWalker|ProWebWalker|
psbot/0.1|QueryN.Metasearch|ReGet|RepoMonkey|RMA|SiteSnagger|SlySearch|SmartDownload|Spankbot|spanner|
Superbot|SuperHTTP|Surfbot|suzuran|Szukacz/1.4|tAkeOut|Teleport|TeleportsPro|Telesoft|The.Intraformant|
TheNomad|TightTwatbot|Titan|toCrawl/UrlDispatcher|toCrawl/UrlDispatcher|True_Robot|turingos|
Turnitinbot/1.5|URLy.Warning|VCI|VoidEYE|WebAuto|WebBandit|WebCopier|WebEMailExtrac.*|WebEnhancer|
WebFetch|WebGosIS|Web.Image.Collector|WebsImagesCollector|WebLeacher|WebmasterWorldForumbot|
WebReaper|WebSauger|WebsiteseXtractor|Website.Quester|WebsitesQuester|Webster.Pro|WebStripper|
WebsSucker|WebWhacker|WebZip|Wget|Widow|[Ww]eb[Bb]andit|WWW-Collector-E|WWWOFFLE|
XaldonsWebSpider|Xenu's|Zeus) [NC]
RewriteRule .? - [F]
ya da amacın googlebotun bir klasöre erişmesini engellemekse ... arasına
RewriteEngine on
SetEnvIfNoCase User-Agent ^googlebot USER_OK
Order allow,deny
Allow from all
Deny from env=USER_OK
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelance programmer
-
-
Ad Soyad
T** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
verdiğiniz kodlara benzer bir çok döküman internette mevcut hocam ben ikisini bir arada yapmaya çalışıyordum fakat deneyerek saatler içinde olsa da buldum teşekkürler.
Psycho
<--! Am I Psycho? -->
Kat. Mod.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Emekçi
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Bu nasıl bir bencilliktir? Foruma önce konu aç, yardım edilsin, sonra çözümü bul, konuyu ... diye düzenle ve çözümünü yazmadan kaç.
Konunuzu tekrar eski hale getirdim.
Çözümü de yazarsanız cevaptan herkes yararlansın.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Hatalıysam telefon etme, idare et (?)
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelance programmer
-
-
Ad Soyad
T** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
kendim saatlerce uğraşarak mantığını buldum ve kendim yazdım. yardım için geldim yardım bulamadım uzman birinden yardım bekliyorum dedim copy paste içeriklerle yardım edilmeye çalışıldı, ona da eyvallah düşünmesi yeterli arkadaşın ona lafım yok zaten bi o arkadaş yardımcı olmaya çalıştı :) yardım eden çıksaydı zaten ortalıkta olacak ve herkes kullanabilecekti.
daha bir insan bile koskoca web tarihinde yapmamışken veya yapıpta paylaşmamışken böyle bir şeyi neden paylaşayım ? :) sizin benim ihtiyacım olan bir koddan menfaatiniz ne olacak ki onu da merak ettim açıkçası, iyi forumlar dilerim..
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Postolache adlı üyeden alıntı
kendim saatlerce uğraşarak mantığını buldum ve kendim yazdım. yardım için geldim yardım bulamadım uzman birinden yardım bekliyorum dedim copy paste içeriklerle yardım edilmeye çalışıldı, ona da eyvallah düşünmesi yeterli arkadaşın ona lafım yok zaten :) yardım eden çıksaydı zaten ortalıkta olacak ve herkes kullanabilecekti, daha bir insan bile koskoca web tarihinde yapmamışken veya yapıpta paylaşmamışken böyle bir şeyi neden paylaşayım ? :)
Burası bilgi paylaşım platformu bir sorunun olduğu zaman buraya yazıp yardım beklemyi biliyorsun ancak senden sonraki kişiyi hiç düşünmüyorsun bunun adı bencilliktir daha da açıklaması olamaz.
Fizello - Inspired by Colors
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelance programmer
-
-
Ad Soyad
T** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
hocam ben yıllarca paylaşım yapmış bir kuruş para düşünmemiş bir insanım, varsa yardıma ihtiyacı olan bana ulaşsın kapım her zaman açıktır. fakat ben paylaşıma töbeliyim, bizim halkımıza bu tarz şeyler yaramıyor. ben yardım konusu açtım, bilgimi paylaşmak için konu açmadım ihtiyacımı kendim giderdim bunu da hatırlatmak isterim.
bu bahsi geçen kodlar ayda 30-50 bin lira kazananların bile peşinde olan bir kod, neden paylaşayım ve bu kişilere yardımcı olmuş olayım ki..
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
RewriteEngine on
RewriteRule ^hakkimizda.html$ hakkimizda.php [L,QSA]
RewriteRule ^satin-alindi.html$ satin_alindi.php [L,QSA]
RewriteRule ^indirimdekiler.html$ indirimdekiler.php [L,QSA]
RewriteRule ^/admin/login.php$ admin [L,QSA]
RewriteRule ^([0-9a-zA-Z-_]+)$ kategori.php?id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^([0-9a-zA-Z-_]+).html$ detay.php?id=$1 [L,QSA]
.htaccess koduna yazın
Sayfaların adresini kendi adresinize göre değiştirin.