idea
WM Aracı
Kullanıcı
Yaş/Cinsiyet
37 / E
Meslek
Yazılım
Ad Soyad
M** S**
Ticaret
4, (%75)
merhaba arkadaşlar. php ile basit form yaptım. bu formu iframe kod ile bazı sayfalarda kullanıyorum. istediğim sayfalara iframe kod olarak yerleştiriyorum. asd.php, qwe.php, zxc.php sayfalarına formu iframe kullanarak yerleştirdim. örneğin: asd.php sayfasına
kodu ekledim. aynı şekilde diğer qwe.php ve zxc.php sayfalarına da ekledim. istenen şu: bana hangi sayfadan mesaj gönderildiğini bilmek istiyorum. $_SERVER['PHP_SELF']; $_SERVER['REQUEST_URI']; $_SERVER['SCRIPT_NAME'] $_SERVER["HTTP_REFERER"]
gibi global değişkenler kullandım ama olmadı. hangi sayfadan verilerin gönderildiğine ulaşmak için başka önerisi yada çözümü olan var mı? vakit ayırdığınız için teşekkürler.
Yaş/Cinsiyet
32 / E
Meslek
Web Yazılım Uzmanı
Ad Soyad
F** K**
Ticaret
13, (%100)
Dediğinizi her ne kadar anlamamış olsam da :) Formların için 1 tane input koyun type=hidden olsun bunun içine hangi form ise valuesine bunu yazın daha sonra post ettiğiniz sayfada ise burdan gelen değere göre işlem yapabilirsiniz. En basit yöntem olarak :)
idea
WM Aracı
Kullanıcı
Yaş/Cinsiyet
37 / E
Meslek
Yazılım
Ad Soyad
M** S**
Ticaret
4, (%75)
hocam her sayfa için form oluşturmak zahmetli iş. istediğim şu: bir sayfanın içinde iframe düşünün. bu iframe içinde yer alan form ile adres çubuğunda görünen adresi çekmek istiyorum özetle.
Yaş/Cinsiyet
32 / E
Meslek
Web Yazılım Uzmanı
Ad Soyad
F** K**
Ticaret
13, (%100)
Tamam işte dediğim yöntem. Gizli olan inputun valuesine adres çubuğundaki değeri değişken olarak yazacaksınız. $AdresCubugum=http://".$_SERVER['HTTP_HOST']."".$_SERVER['REQUEST_URI']; // burada tırnak hatası oalbilir sabahladığım için cok dıkakt etmedım şeklinde.
idea
WM Aracı
Kullanıcı
Yaş/Cinsiyet
37 / E
Meslek
Yazılım
Ad Soyad
M** S**
Ticaret
4, (%75)
dediğiniz gibi yapınca "http://domain.com/form.php" çıktısı geliyor. halbuki domain.com/asd.php, domain.com/zxc.php yada domain.com/qwe.php adreslerinden birinin çıktısı gerekiyor bana. çünkü form bu sayfalarda yer alıyor.
Yaş/Cinsiyet
32 / E
Meslek
Web Yazılım Uzmanı
Ad Soyad
F** K**
Ticaret
13, (%100)
$AdresCubugum= 'http://'.$_SERVER['SERVER_NAME'].$_SERVER['REQUEST_URI']; Bunu deneyin. Ek: Sabahladıgım ıcın cok uykuluyum. Size işin mantıgını gösterdim. Biraz araştırma yapmanız gerekebilir netbeans açıp kod yazmak işime gelmiyor şuan açıkcası
idea
WM Aracı
Kullanıcı
Yaş/Cinsiyet
37 / E
Meslek
Yazılım
Ad Soyad
M** S**
Ticaret
4, (%75)
yine aynı sonuç hocam. global değişkenlerden denemediğim kalmadı.
Yaş/Cinsiyet
32 / E
Meslek
Web Yazılım Uzmanı
Ad Soyad
F** K**
Ticaret
13, (%100)
Eğer ki 3 sayfanız var ise ilk dediğim yöntemi yapmanız işinizi görecektir.
idea
WM Aracı
Kullanıcı
Yaş/Cinsiyet
37 / E
Meslek
Yazılım
Ad Soyad
M** S**
Ticaret
4, (%75)
anlıyorum hocam. teşekkürler ama örnek olsun diye 3 sayfa verdim. çok fazla sayfa var.
Yaş/Cinsiyet
32 / E
Meslek
Web Yazılım Uzmanı
Ad Soyad
F** K**
Ticaret
13, (%100)
O zaman kod yapınızı görmeden daha fazla yardım edemeyeceğim.