lostyazilim
tr.link

Yeşil Lazer point

24 Mesajlar 3.374 Okunma
lstbozum
tr.link

kendoka kendoka Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

darkthepro adlı üyeden alıntı

valla nasıl fantezileriniz var bilmiyorum :D fakat yakıcı bir lazer bunu merceksiz olarak yapabilirsiniz , güneşin ışıklarını bir noktada birleştirme amacı için araç olan mercek zaten lazerin sunduğu optik ve kızıl ötesinin yanı sıra gücü bunu sağlıyor ise oraya sabit tutmanız yeterlidir lazer zire doğrusal bir ışık sağlıyor tabi yanma süresi yada yanma durumu lazerin gücüne bağlı, düşük yakma gücü olan varsa bir kaç dakika beklemeniz gerekebilir hatta alanı soğurması için siyaha boyamak fakat yüksek güclü bir lazer için bir kaç saniye yeterli

tıpkı bu lazer gibi https://www.youtube.com/watch?v=HMv_HV-pnIQ

İşte bu işi lazer ile yapabiliyoruz ya. Benim merak ettiğim şey lazer kullanmadan büyük ışık yoğunlukları oluşturarak yine odaklanan cisimi ısıtamaz mıyız? Yani kağıtın yanması sadece bir örnek. Temel olay maddenin fotonları soğurması enerji düzeyinin artması ve yanmaya geçmesi. Lazerler bu iş için bir çeşit zincirleme foton koparma işlemi kullanıyor. Yani lazerden çıkan şey yoğunlaştırılmış fotondan başka bişey değil. Bu miktardaki fotonu led kullanarak elde edip aynı etkiyi sağlayamaz mıyız acaba ?

wmaraci
reklam

32095 32095 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 31.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1809
  • Beğeniler 2 / 459
  • Ticaret 5, (%100)

kendoka adlı üyeden alıntı

İşte bu işi lazer ile yapabiliyoruz ya. Benim merak ettiğim şey lazer kullanmadan büyük ışık yoğunlukları oluşturarak yine odaklanan cisimi ısıtamaz mıyız? Yani kağıtın yanması sadece bir örnek. Temel olay maddenin fotonları soğurması enerji düzeyinin artması ve yanmaya geçmesi. Lazerler bu iş için bir çeşit zincirleme foton koparma işlemi kullanıyor. Yani lazerden çıkan şey yoğunlaştırılmış fotondan başka bişey değil. Bu miktardaki fotonu led kullanarak elde edip aynı etkiyi sağlayamaz mıyız acaba ?

led ışıkla yapabileceğin bir şey değil led ışığın doğasına aykırı led cihazlar enerji tasaruf yapan en düşük enerjiyle en iyi ışığı veren cihazlar fakat böyle bir özelliğe hizmet edemiyorlar , piyasada bulacağını zennetmiyorum yapacağın şeyin kızıl ötesi olmasının yanı sıra merceğinin önemi ışık kaynağının önemi var , ledler bu tarz ısınma olayına dayanamazlar bence düşün 20 wattlık enerjiyi bir led vereceksin peki led bunu kaldırabilecek mi ? bir sürü kullansanda olmaz , oled televizyonlara bak onlarda led 240 v kullanıyor şu ana kadar kanepeni yaktığını gördün mü ? kullanılan araçlar çok farklı ama yapılmayacak bir şey değil

kendoka kendoka Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

darkthepro adlı üyeden alıntı

led ışıkla yapabileceğin bir şey değil led ışığın doğasına aykırı led cihazlar enerji tasaruf yapan en düşük enerjiyle en iyi ışığı veren cihazlar fakat böyle bir özelliğe hizmet edemiyorlar , piyasada bulacağını zennetmiyorum yapacağın şeyin kızıl ötesi olmasının yanı sıra merceğinin önemi ışık kaynağının önemi var , ledler bu tarz ısınma olayına dayanamazlar bence düşün 20 wattlık enerjiyi bir led vereceksin peki led bunu kaldırabilecek mi ? bir sürü kullansanda olmaz , oled televizyonlara bak onlarda led 240 v kullanıyor şu ana kadar kanepeni yaktığını gördün mü ? kullanılan araçlar çok farklı ama yapılmayacak bir şey değil

Bütün ledlerin ışığını tek bir noktaya toplayıp bakmak lazım işte yakıyor mu yakmıyor mu. Watt basşına 130 lumen ışık verebilmelerinden dolayı ledleri düşünmüştüm. Tabi ki kızıl ötesi de işin içine girecek. Bakalım araştırmalar devam ediyor :) Teşekürler

32095 32095 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 31.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1809
  • Beğeniler 2 / 459
  • Ticaret 5, (%100)

kendoka adlı üyeden alıntı

Bütün ledlerin ışığını tek bir noktaya toplayıp bakmak lazım işte yakıyor mu yakmıyor mu. Watt basşına 130 lumen ışık verebilmelerinden dolayı ledleri düşünmüştüm. Tabi ki kızıl ötesi de işin içine girecek. Bakalım araştırmalar devam ediyor :) Teşekürler

önemli değil fakat led teknolojisinin yapabileceği bir şey değil yakıcı lazerde ne tarz ışık kaynağı kullanıyorlar bilmiyorum fakat led değil ama içindeki şeylerin yakıcı olması için gerekenleri bilmek çok zor değil, biraz araştırmaya bakar en kötü alırsın yakıcı bir tane içini açıp incelersin , yoksa bilmediğin bir şeyi yapmak pek mantıklı değil, düşüncenin afalladığı zamanlarda var
kendoka

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al