-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Ticaret
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba, bir resim sitem var. icinde yillardir sagdan soldan topladigim ücretsiz resimler var. Hicbir sekilde resimlerin üzerinde bir isim, site ismi, imza gibi ibare yok. oyle olan resimleri birakmiyorum kesinlikle.
Ve resimleri satmiyorum. lisans yazimda da belirttim, bu resimler ücretsiz indirilir, ticari degil hobi amaclidir, hicbir sekilde ticari kullanilamaz, satilamaz vs.. Ayrica resmin sahibi talep ettigi taktirde resim siteden silinir gibi ibareler de var.
Buna ragmen bugun bir avukattan mektup aldim, Kanada'dan birisine ait bir resim varmis, ve 3330 euro para talep ediyor. Mektup bulundugum ülkede bürosu olan resmen bir avukattan geldi. Müvekkiliymis.
Kaldirmak sorun degil, 1 tane resim ama her önüne gelen bu siteye böyle avukat araciligi ile mektup gönderebilirmi.
Ayni resmi images.google.com dan arattim onlarca wallpaper sitesinde var.
Nedir benim durum fikri olan varmi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Eğitmen
-
-
Ad Soyad
D** A**
-
-
-
Ticaret
21, (%90)
Avukat beyden önce ben kısa bir bilgilendirme geçeyim yanlış varsa düzeltir.
Türkiye'de olduğunuzu varsayıyorum. Kanada'daki avukat Türkiye'de bir avukat aracılığı ile yine Türk mahkemelerinde dava açabilir. Veya Kanada'da bir dava açar karar alır Türkiye'de infaz edilmesini sağlar. Olası bir hak ihlalinde uyar-kaldır prensibi Türkiye'de var. İlk olarak 3 gün içerisinde içeriğin kaldırılması istenir kaldırılmaz ise buna istinaden mahkeme süreci başlar.
Resim üzerinde kesin olarak noter tasdikli olmasa da kanıtlanabilecek şekilde bir hakkı varsa kaldırmak zorundasınız.
Kotil
Son oynayışlar..
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Ögrenci / Yazar / Editör
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
90, (%99)
Durusmaya bekleniyorsunuz avukat bey :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Pöh
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
kaldır geç hocam, para kaldırmaya çalışıyorlar bu yontemle.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Satış temsilcisi
-
-
Ad Soyad
K** Ö**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Çok açıklayıcı değil. 3330 Euro göndermi demiş? yoksa ıvır zıvır dan dolayı 3330 euro gönder demiş?
Resimin anonim olduğunu, Google de Bir çok örneğin olduğunu belirten bir mail at sende.
Ben bugüne kadar böyle şey duymadım.. yersennnn...
Hangi mahkeme kararı ile istemiş ?
3330 Euro yu Verirsen Resim sitende dursun.. vermessen Sil demek istemiş sanırım
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Avukat
-
-
Ad Soyad
D** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
FilmleriTV Arkadaşımızın da bahsettiği gibi , sizin yaptığınız şuan için mesafe suçlarına girer . Yani başka bir ülkede bulunan şahsa karşı suç işleyip , onun haklarını ihlal ediyorsunuz . Bir suçu başkasıda işliyor diye sizin işleminiz sizi meşru kılmaz ; yani sizi haklı çıkarmaz. Adam sizden talep ediyor bu parayı belki onlara izin veriyor . Bu durum böyle yani . Tebligatı ptt memuru getirmiş olması gerek büyük bir ihtimal iadei taahütlü olur çünkü bunlar . Eğer öyle değilse çok önemseme gelmedi dersin ileride sıkıntı olursa şimdilik sil resmi ve gerekli mesajı at herhangi bir mail adresi vs. vardır diye tahmin ediyorum .
1 kişi bu mesajı beğendi.
Hukuki Sorunlarınız İçin Pm Atabilirsiniz