-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
1)Kullanıyorum
2)Ailemle film seyretmek için bir site açıyorum +18 reklamdı oraya tıklıyorsun orası açılıyor buraya tıklıyorsun burası açılıyor e doğal olarak yaşın yanında kuruda yanıyor.
3)Bu durum bence çok sıkıntı yaratacak ama inanıyorum google buna bir çözüm bularak adsensi blocklamasını engelliyecektir.Yada yakında google adblocku satın alır sadece adsense blocklanamaz google bu sayede hem tekel olur :D bence olabilecek senaryo :D :D
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
yok.
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Neden kullanmayayım ki, her ne kadar reklam yayıncısı olsam da sonucunda doğal bir son kullanıcıyım. Reklamlar ayrıca benim ilgime yönelik politika izlediklerinden dolayı rahatsızlık vermekte. Ben bana göre senaryo tasarısını değil, adam akıllı site içeriğiyle ilgili reklam görmek isterim. Google bunu abarttı bence. Youtube özellikle çok kötü, bir insanın 3-5 farklı zevki olamaz gibi, bir video izlemeye görsün o tür video önerileri peşini bırakmıyor.
Mimarlık/Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi. Kendi halinde.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
1- %95 kullanıyorum. Bazı sitelerin içerikleri hoşuma gitti için bilerek reklamlarına tıklıyorum hatta.
2- Bir şey indirecek olsam indireceğim dosya dışında 5-10 tane farklı program virüs iniyor. Film izlemek istiyorum ya da dizi izlemek, bi ton iddia reklamı betburda bet365 falan açılıyor. Sürekli girdiğim siteler için pasif yapıyorum zaten. Sinirimi bozan reklamlarda kullanırım.
3- Herkesin cevabı aynıdır, site sahipleri zarar eder.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Kakarotto adlı üyeden alıntı
Evet, kullanıyorum. Eğer zamanında insanlar paragöz olup sitenin her yerine reklam koymasaydı Adblock kurmazdım. Adblock her zaman aktif, sadece bazı sitelerde devredışı bırakıyorum. Yeter ki reklamı rahatsız etmesin, pop-up çıkmasın.
Konuyu okuduğumda yazacağım cevabı düşünüyordum ki, arkadaş noktasına virgülüne aynısını yazmış beni yormamış sağolsun..
Giyse.com - Giyim Moda, Ayakkabı, Çanta ve Aksesuar Online Alışveriş
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / K
-
Meslek
Yazar
-
-
Ad Soyad
Z** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Evet kullanıyorum. İnsanlar para kazanmak uğruna sitenin her yerine, yazının, videonun dank ortasına reklamı yapıştırmışlar. Gına geldi artık. Sürekli reklam görmek zorunda değiliz. Sitenin tepesinde yanında vs olsa bizi ilgilendirmez. Ama özellikle yazıyı okurken kapatılmayan reklamların çıkması sinir bozucu.
- Çocuk kitabı yazarı -
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Özel
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Kullanmıyorum, kullananları da kınıyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Mobil ve Web Geliştirme
-
-
Ad Soyad
F** M**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Reklamlarından rahatsız olduğum siteyi aklımın bir kenarına kazır, kolay kolay ikinci kez ziyaret etmem. Bu yüzden kullanmama gerek kalmıyor.
ヅ
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Çevre Mühendisi
-
-
Ad Soyad
G** G**
-
-
-
Ticaret
60, (%100)
Emek hırsızı olmadığım için kullanmam, kullananlarıda anlamam (benim şahsi düşüncem) ... Sitede yayınlanan özenle filitrelenmiş 2-3 reklam bile rahatsız ediyorsa gelmesin abi siteme okumasın yazımı, indirmesin dosyamı, izlemesin filmimi.
"Tabiatın isteklerini anlamazlıktan gelen, cezasını görür." [Balzac]
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
emekli
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
kullanmıyorum
aşırı reklam içeren sitelere girmiyorum
benim için sitede ki reklam değil içeriktir
www.lotocilginligi.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
1-) AdBlock Kullanıyor musunuz?
Evet yıllardır kullanıyorum.
2-) Kullanıyorsanız; asıl kullanma sebebiniz nedir?
Youtube'da her 5 dakikada bir reklam koyarak bir videoyu izlenmez hale getiren kişiler ve kurumlar. BKM gibi spam tarzı reklam koyan video kanal sahipleri. Youtube aşırı aktif kullandığım için böylesine suistimal tarzı reklamlar dayanılmaz hale geliyor. Tüm Youtube'da reklamlar deaktif.
Kullanım nedenimin %80'i Youtube gibi video siteleridir.
3-) Sizce AdBlock kullanımının daha da artması ne gibi sonuçlara yol açabilir?
Pazar artık bunu kaldıramaz hale gelirse yeni yol bulur. Google'ın Chrome'da AdBlock olmasına rağmen Youtube reklamı yayınlaması gibi mesela. Ha çok tepki çeker ve kesinlikle AdBlock varken kimse reklam gösteremez hale gelirsede bu kez içerik reklamı gibi reklam tarzları aşırı pahalı ve popüler hale gelir. İnternet gibi inanılmaz büyük bir pazarı hiç bir iş adamı bırakmaz. Büyük siteleri olan ve büyük kitleye sahip kişiler AdBlock olsun olmasın her daim kazanır. Önemli olan kaliteli trafiktir. Banner gider zenner gelir, AdSense gider ZurtSense gelir.