Benim memleketimin temsili seyi cay cayi koyarim Ataturk heykelini koymak kuralmi? Heykel olacak diye bir kural yok
Hocam sizin gözünüz bozuk galiba bakın orda ne yazıyor. ''CUMHURİYET MEYDANI'' Çay neymiş Cumhutiyet Meydanında. Ben Mersinliyim Bizim simgemiz de portakaldır tantunidir. Ama bizim CUMHURİYET MEYDANIMIZDA ATATÜRK'ümüzün heykeli vardır büstü vardır. Portakal yok mu başka yerlerde tabiki var. Ama Cumhuriyet Meydanımızda değil!
O meydanda Atatürk olduğunda burada bu kadar agresif yorumlar yapanlar her gün gidip heykelin önünde saygı duruşunda duruyor sanırsın.
"Beni görmek demek behermahal yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir."
- M. Kemal Atatürk
Rize 'de yapılanların kime, niye yapıldığını aramızda bilmeyen olduğunu sanmıyorum.
Öyle bir döneme girildi ki, "Ne yapsam da yağ çekebilsem." tarzı yaşıyor insanlar. Şu heykel kaldırmanın, Rize 'de ki yetkililere getirisini bir düşünün? :) Belediye başkanı vali olur, zabıtasını polis yaparlar veya ne bileyim buna benzer atamalar, yükseltmeler vs vs.