Alicevat adlı üyeden alıntı
Reklam seni boğuyorsa,
Katlanmak istemiyorsan,
Uğraşamam diyorsan,
Pop-up lardan sıkıldıysan,
O zaman söz konusu siteye girme arkadaşım.
Sahibi bu şekilde mutlu oluyor demek ki. Seni orada zorla da tutmuyor.
Söz konusu site devlet sitesi değil nihayetinde. Bana hizmet vermek zorunda diyemezsin.
Site sahibi içeriğini, sitesinde bulunan reklamların engellenmeden gösterilmesi şartıyla sunuyor.
Bu şarta bağlı olarak da herhangi bir ücret talebinde bulunmuyor.
Şayet sen bu reklamları engelliyorsan, site sahibinin rızasının dışında bir iş yapmış oluyorsun. Yani içeriği çalıyorsun. Kimse seni zorlamıyor. Şayet reklamları engelliyorsan, bu durumda o siteyle etkileşime de geçmeyeceksin.
Düzgün reklam yayınlasalar diyen arkadaşlar,
Bu zamana kadar kaç tane reklama tıkladınız?
Hiç kendinizi karşı tarafın yerine koydunuz mu?
Bu şekilde yayın yapan herkesi aç gözlülükle suçluyorsunuz.
Sayfada gördüğünüz 25 tane reklamın veya oradan buradan çıkan pop-up reklamların esas sorumlusu sizlersiniz. Bu işi yapan kesimin sadece %10 luk kısmı aç gözlüdür. Aldatıcı hareketlerle para kazanmaya çalışır. Geri kalan %90 lık kesim, reklamlarına tıklanılmadığı için pop-up vs. reklam modelleri ile ziyaretçileri reklamlara tıklamaya teşvik etmek zorunda kalmaktadır.
Daha beğendiği içeriği paylaşmaktan dahi aciz olan bir millet, karşısındakinin başarısını hazmedemeyen bir millet, bunlar zaten milyarları götürüyor diyerek haset eden bir millet,
Nasıl oluyor da kendisi yatağında mışıl mışıl uyurken gecesini gündüzüne katan, kullandığınız interneti teknolojiyi takip ederek bugünlere kadar getiren kişiler hakkında yok aç gözlü yok bilmem ne diye yorum yapıyor?
Senin şikayetçi olduğun o film, müzik vs. gibi siteler zaten telif hakkı içeren siteler. Yani çoğunluğu suç işleyen siteler. Sen bu sitelere girerek zaten suç işliyorsun. Bu suça ortak oluyorsun. Ondan sonrada çok düzgün bir iş yapıyormuşsun gibi film sitelerindeki reklamlar beni bezdirdi diye fikir beyan ediyorsun.
Bu ne turşu, bu ne lahana.
Şimdi bu yorumum üzerine bizi burada topa tutmaya kalkacaklar. Abuk sabuk, saçma sapan yorumlarla prim yapmak isteyecekler. Kim ne yapıyorsa yapsın.
Bizim tepkimiz, burada çıkıp ukala ukala falan filan yapan çoluk çocuğadır.
Aklı başında olan kişiler, karşıt fikre sahip olsa da site sahiplerinin emeğine saygı göstererek üslubuyla yorum yapan arkadaşlarımız bu yazının muhatabı değildir.
Katılıyorum. Alicevat'a yaptığı bilinçli yorum için teşekkür ediyorum.