Malzemeler ;
4 Yumurta
4 Kaşık Lifalif Yulaf
1 Avuç Kuru üzüm
1 Çay bardağı süt
1 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı :
Tüm malzemeler blendır diye tabir ettiğimiz mixer içine dökülür. Yaklaşık 30 sn karıştırılarak sıvı hamur kıvamına getirilir.
Tavaya bir kaç damla zeytinyağı dökülerek el yordamıyla yaydırılır ki yapışmasın. Tava kızdıktan sonra siyah harç dökülür krep kıvamında pişirilir.
Pişirirken püf nokta 1 tarafını kızdırdıktan sonra 4 e bölün daha sonra çevirin
Yaklaşık protein değeri 30 - 40
Yaklaşık Karbonhidrat değeri 30 - 60
Afiyet olsun.
Kaynak : BEN.