Merhaba sevgili dostlarım, bu aralar çok meşgulüm ve anca boş zaman buldukça forumu takip edebiliyorum Neyse lafı fazla uzatmadan yaşadığım problemden bahsetmek istiyorum.
Önemli bir müşterim için içerik yönetim paneli hazırlıyorum ve okullar açılmadan 1 hafta içerisinde müşteriye hazırda teslim etmem lazım, şuan için herşey çok iyi gitti ama verileri düzeltebilmek için Php'de sıkıntım var. Durum şöyle arkadaşlar;
$kaydet = mysql_query("UPDATE hakkimda SET baslik='$baslik', icerik='$icerik', keywords='$keywords' WHERE'=$id'"); if ($kaydet) { echo 'Ayarlarınız başarıyla kaydedildi.'; }else { echo 'Ayarlarınız kaydedilirken bir sorun oluştu. '.mysql_error().''; }
}else {
// Mesajı Bul $bul = mysql_query("select * from hakkimda where id='$id'"); $goster = mysql_fetch_array($bul); extract($goster);
echo ' '; }
?>
MySQL ile bağlantımda hiçbir sıkıntı yok ama php'de yeni girdiğim içerikleri güncelleyemiyorum. Sanırım kodda bir hata var ve bu Php üzerinden veri tabanında nasıl düzeltmiş olurum? Bu konuda bana fikir veya çözümler sunabilirseniz çok teşekkür ederim. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
SORUNU ÇÖZDÜM!
Sorun: Update kısmı MySQL Sürümlerine göre değişiklik gösteriyor. UPDATE hakkimda SET baslik='$baslik', icerik='$icerik', keywords='$keywords' WHERE'=$id' Update hakkimda set baslik='".$baslik."', icerik='".$icerik."', keywords='".$keywords."' where id='".$id."'
$kaydet = mysql_query("Update hakkimda set baslik='".$baslik."', icerik='".$icerik."', keywords='".$keywords."' where id='".$id."'"); if ($kaydet) { echo 'Ayarlarınız başarıyla kaydedildi.'; }else { echo 'Ayarlarınız kaydedilirken bir sorun oluştu. '.mysql_error().''; }
}else {
// Mesajı Bul $bul = mysql_query("select * from hakkimda where id='$id'"); $goster = mysql_fetch_array($bul); extract($goster);
1- Update sorgusundaki alanların isimlerinin doğruluğunu karşılaştırın ve baslik,icerik ve keyword kısmına tek tırnak gibi özel karakter kullanmayın aksi halde temizle yapmıyorsunuz güncelleme olmaz.
hatayı görmek istiyorsanız else bittikten sonra } echo mysql_error(); yazın hatayı inceleyin sonuca gidersiniz.
PHP'yi daha temiz ve güvenli halde kullanmanızı tavsiye ederim ;)
1- Update sorgusundaki alanların isimlerinin doğruluğunu karşılaştırın ve baslik,icerik ve keyword kısmına tek tırnak gibi özel karakter kullanmayın aksi halde temizle yapmıyorsunuz güncelleme olmaz.
hatayı görmek istiyorsanız else bittikten sonra } echo mysql_error(); yazın hatayı inceleyin sonuca gidersiniz.
PHP'yi daha temiz ve güvenli halde kullanmanızı tavsiye ederim ;)
Hocam o verdiğim php kodunun çalışır halini verebilirmisin? Verebilirsen çok teşekkür ederim. Bu arada php'den pek anlamıyorum anca yeni yeni başlıyorum böyle. Zaten daha sonra ekip gerekli düzenlemeleri yapıcak.
Hocam o verdiğim php kodunun çalışır halini verebilirmisin? Verebilirsen çok teşekkür ederim. Bu arada php'den pek anlamıyorum anca yeni yeni başlıyorum böyle. Zaten daha sonra ekip gerekli düzenlemeleri yapıcak.