phd
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Domain broker
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba Arkadaşlar,
Takı satan bir alışveriş sitesi için anahtar kelime seçimi nasıl olmalı?
Çok genel ; "yüzük"veya "bileklik"
Çok özel ; "El yapımı altın ve gümüş işlemeli taşlı bileklik"
Gibi arama kelimelerini seçmemem gerektiğini biliyorum
Google kelime aracından arattığımda düşük rekabetli yüksek arama hacimli kelimeler mi yoksa yüksek rekabetli ve düşük arama hacimli kelimeler mi seçmeliyim yada tam tersi mi? Kaç tane anahtar kelime seçmeliyim?
Sitem 2 aylık ve domain sıfır.
Bir de sitemin blog bölümü var, 2 aydır açık olduğu halde buraya makale girmedim, yavaş yavaş makale alıp girmeyi düşünüyorum, belirlediğim anahtar kelimelerin hepsinin aynı makalede geçmesi mi gerekir, yoksa bugün birkaç tanesi yarın birkaç tanesi şeklinde mi girmeliyim? Ayrıca sizce kaç tane kaç kelimelik makale girmeliyim?
Cevap veren herkese teşekkürler..
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Google Adwords'ün Keyword Planner kısmını kullan. En doğru şekilde seni yönlendirecektir kardeşim.
phd
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Domain broker
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Cevabın için teşekkürler,
Google adwords keyword planner kullanıyorum ama, çıkan sonuçları yorumlama konusunda sıkıntı yaşıyorum. Yukarıda ;
Google kelime aracından arattığımda düşük rekabetli yüksek arama hacimli kelimeler mi yoksa yüksek rekabetli ve düşük arama hacimli kelimeler mi seçmeliyim yada tam tersi mi? Kaç tane anahtar kelime seçmeliyim?
Şeklinde sormuştum, buradaki sonuçları nasıl okumak gerekir?
Teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
İşletme yöneticisi
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
74, (%100)
Bence anahtar kelime de rekabetten çok aranan kelimeleri seçmelisiniz. Bunun için Google trends kullanarak yüzük veya bileklik aratanlar başka en çok hangi kelimeleri arıyor ona bakmalisiniz.
Blog bölümü içinde kesinlikle farklı anahtar kelime leri bir tek makalede kullanmayınız.
phd
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Domain broker
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Teşekkürler arkadaşlar, anahtar kelime adwords rekabetinin seo konusunda artı veya eksi bir tarafı yok anlıyorum doğru mudur?