Şimdi buraya direk blog linkimi atardımda, mimleme olmasın diyerekten buraya yazayım.Kişisel Blog kelimesi aslında çok kapsamlı değildir. Kimilerine göre kişisel blog, yazarın sosyal hayatında yaşadıklarını, edebi bilgilerini, kişisel ve sektörel bilgilerini paylaştığı bir mecra, kimilerine göre, teknoloji, mobil, geliştiricilik kısacası her sektörün bulunduğu bir mecraa olarak göz önünde bulundurulabiliyor.
Aslında kişisel blog kelimesi çok aranan bir kelime değil, aylık aranma hacmi 4000-5000 arasında gidip geliyor. Bizim amacımız bu aranma hacmini arttırmak, peki bunu nasıl yapabiliriz?
Mizah
Mizah kişisel blog yazarlarında bulunması gereken en temel özelliktir. Mizah kelimesi kimilerine göre ”cıvıklık” kimilerine göre ”cana yakınlık” olarak görülebilir. Hemen şöyle fırlayayım ve şöyle diyeyim; mizah yazının gülüdür, mizahsız yazı gülün dikenine benzer abi. Ne oluyor bana ya. Yazılarımızda mizahı ne fazla kaçırmalı nede düşük tutmalıyız. Okuyucu’nun önüne 20 tane spoiler koysak bile birkaç tutam mizah katarsak keyifle o yazıyı bitirir. Yok abi ben 20 spoileri açarım mizah yapamam, bana ters diyorsanız 20 spoiler açmayın ne bu roman mı? Yazı.
Bir kişisel blog yazarının başarısı mizah anlayışında saklıdır. Tabii sadece mizah değil diğer bir spoilerde diğer bir özelliğe deyinmeye geçiyorum şimdi.
Yazı yazma yeteneği
Hayatında hiçbir şekilde web işinde bulunmamış, hiçbir şekilde bilgisi olmayan bazı insanlar bile kişisel blog tutmayı isteyebilir. Bizde canlıyız, kuşlardan farkımız ne, uçmak için çok mu genciz yoksa çok mu safız? Olaya şöyle bir dalayım. Bir kişisel blog yazarı, yazılarında noktalama işaretlerine, devrik cümle kurmamaya, büyük-küçük harf kullanımına dikkat etmelidir.
Kendimizi okuyucuların yerine koyalım. Yazı başlığımız; Günlerden Eylül Aylardan Pazartesi O.O noluyor abi ben mi yanlış okudum, başlık mı yanlış, olamaz hayır…
İşte bu, bu son spoiler başkada spoiler açıp sizi sıkmayacağım. Blogumuza yazı girmeden önce o yazının hedef kitlesini, nelere hitap ettiğini düşünmeliyiz. Olaya şöyle bakmalıyız; bu yazıyı başkası yazsa ben okurmuydum? Bu yazı bana hitap ediyor mu?
Gerekirse yazı yazarken sohbete girin. Nasıl olacak yazı yazarken sohbet, ne alaka diye soranınız olacaktır. Kendinizi birazcık aşağıya bırakın. Çaktırmadan yazı dışına çıkıp, ufaktan yazıya doğru girin.
Kaynak:
http://www.seyitalidogan.com.tr/kisisel-blog-yazarinda-gereken-ozellikler/İlk logo daha hoş :)