Nurcin
Sms Onayı Gerekli
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / K
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Webmaster forumlarında açılan, "Süper bir fikrim var ortak arıyorum!, Harikulade bir proje geldi aklıma, sponsor arıyorum" vs. gibi konulardaki fikirlerin (projelerin) geneli beklenene ulaşamıyor.
Örneğin, MustafaKemalim.Com çok güzel bir proje idi ancak açık söylemek gerekirse bir kişi dahi ilgilenmiyor. Belki ilgileniyordur, bilmiyorum eğer yanlış biliyorsam afedersiniz.
Zaten şu anki büyük firmaların, projelerin hiçbirinin bu projeyi başlatırken webmaster forumlarında konu açtığını görmüş değilim, belki istisnalar vardır.
Wm forumlarında böyle konular açılmasın demiyorum elbet açılsın ancak böyle bir şeyi fark ettiğimi söylemeden edemedim. Yani böyle konular açmadan önce sonunuzu iyi düşünün sonra açın diyorum :o
İyi akşamlar...
1 kişi bu mesajı beğendi.
KeremZOR
o kadar zor değilim
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Uİ Designer & Web developer
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Evet haklısın nurçin, fakat mustafakemalim projesinin sahibi yok maalesef şuanda. Zaten yöneticiler gereken açıklamayı'da yaptılar bu projeyi gerçekten üstlenecek biri bulunup devredilecek ve tekrardan herşey aktif olacaktır.
lbrk
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sorunun kaynağı ise, buradaki hemen hemen herkesin bir projesi olması ve insanları hala "Bir elin nesi var, iki elin sesi var." sözünü kavrayamamış olması.
Metin
metinli.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
SEO Analisti ve Siber Güvenlik
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
18, (%94)
Bunlardan farklı olarak sorunun sebebi açık olarak söylenmese de,
Projeyi başlatan insanlar, bir cesarettir başlıyor. Sonrasında iyi yerlere gelseler de gelmeseler de bunu ticari kazanca dönüştüremeyince iyice soğuyorlar.
Projeyi başlatırken, kahraman gibi anıldıkları içinse o zaman yaptıkları rant & reklam yanlarına kâr kalıyor.
Durum bundan ibaret. Projeleri insanlar başlatıyor, bir süre sonra gitmiyor. Neden?
Çünkü ya sıkılıyorlar, ya "banane ya ben kahramanım artık" düşüncesiyle yerlere göklere sığamıyorlar. Tamamen insanların egolarıyla alakalı.
Elbette bahsettiğim gibi ticari kazançta bunlara etken olabiliyor. Proje başlatacak olan varsa, açtığı başlıktan biraz öğüt alsın. Başlığı bile "Sosyal Sorumluluk Projesi" iken, "kibir ve kendini büyük görmek niye?" der insan kendine. :)
(Dipnot: Yazdığım konuyu kimseye ithaf etmiyorum, sadece genel bir düşüncedir.) :cool:
2 kişi bu mesajı beğendi.
Yazar, yazılım geliştirici, SEO Analisti ve siber güvenlik uzmanı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Starters' Agency
-
-
Ad Soyad
Ö** B**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Haklısın valla.
girişimci • tasarımcı • blogger | www.omerfarukbal.com | starters.agency • sayborg.net • tamekran.co