-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
SEO
-
-
Ad Soyad
F** D**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Blogumda ufak bir yazı, bir kullanıcı tarafından bir forumda konu olarak açılmış. Site sahibine e-posta ile bilgilendirme yaptım.
Bu yazı xxx adresinden kopyalanmıştır, kaldırmanızı rica ederim; iyi çalışmalar diye.
3 gün oldu siteden kaldırılmadı, mahkemeye vermeyi düşünüyorum; sonuç ne olur? Nasıl başvurabilirim?
##
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba,
Avukatınız önce uyarı yazısı göndersin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
36, (%100)
Bir şey olacağını sanmıyorum çünkü hergün binlerce kişinin on binlerce belkide daha fazla yazısı kopyalanıp yayınlanıyor en basitinden haber sitelerinin yazıları bile kopyalanıyor olduğu gibi onlara bir şey olmuyor. Yazının tescilletilmesi lazım sizin olduğuna dair böyle bir şey de görmedim daha :D
Film sitelerine bir şey olmuyor kolay kolay yazı yüzünden kimseye bir şey olacağını sanmam.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
bilişim
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
E-posta ile tebligat olmaz. Karşı taraf tebellüğ etse bile, aranızda sözleşmesel bir ilişki olmadığı için tebliğ yerine geçmez. Milyon liralık davalar, sırf usulsüz tebligattan dolayı yıllar sonra iptal edilip; davalar baştan görülüyor.
Avukatın ihtarname göndermesi lazım, bunun için de karşı tarafın adresini bilmeniz lazım.
Mahkemeye dava açsanız, muhattap olarak kimi göstereceksiniz? Yani ''davalı'' kim?
Şu durumda yapacağınız tek şey, sulh hukuk mahkemesince siteye erişimi engelletmek olur.
Edit: Şimdi baktım, siten film sitesi galiba. Film sitesi yasal değil zaten. Hukuki tabirle hak sahibi sen değilsin zaten. Bu başkasının arsasına ev kurup sonra da evimin önüne araba park ettiler demeye benziyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
öğretici
-
-
Ad Soyad
A** H**
-