lostyazilim

O zaman neden alexa kriter

13 Mesajlar 1.413 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Engin07 Engin07 Engin ÖZTÜRK Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 1965
  • Beğeniler 700 / 560
  • Ticaret 36, (%100)
Az önce bir yorum attım ve merak ettim ve Seo Uzmanları bu Alexa konusunda ne düşünüyor diye. Herkesin bildiği SEO Hocası'nda biraz gezindim alexa başlıklarında. Karşılaştıklarımın özeti;

Alexa bir kesim tarafından değerli bir kesim tarafından değersiz görülüyor demişler ve kendileri değerli olarak gördüklerini söylemişler fakat başka bi konularında belirttikleriyle kendileri çelişiyor yani burada ki bunu yazma amaçları hit ve SEO kasmak ki uzmanlık alanlarıda bu olduğu için işini iyi yapıyorlar.

Ben ilk web ve web siteleri ile ilgilendiğim yıllarda tecrübesizliğim ve yeterli kaynak olmamasından dolayı o sırada alexa gerçekten önemli bir kriterdi herkesin gözünde bende aşağıda belirtilenlerin çouğunu yaptım ve hepsi garantilidir yani kesin sonuç verir sizin için önemliyse deneyin yani.

Ama şunu bilin, gerçekten bilinçli bir webmaster'ın bunu bir kriter olarak değerlendireceğini zannetmiyorum. Bi kere premium üyelik alarak bile Alexa'da pozitif bir etki yakalıyorsunuz ve siz istemesenizde onlar sizi yükseltmek için çalışıyor Premium üyelik niye var bağış sayfası koyar geçer amaç bu sıralamayı ticarete dökmek değil ise.

Buyrunuz SEO Hocası'nın Alexa Yükseltme Taktikleri;

Alexa Nasıl Arttırılır

• Siteyi Alexa’da sahiplenin

• Alexa’da oturum açılmış bir şekilde sitenizi sorgulayın

• Sitede bir sayfada çok kalmak yerine farklı sayfaları gezin (Size diyor, ziyaretçinize değil kendiniz yükseltin hile yapın kandırın milleti)

• Harici kaynak yerine tüm resim vs. gibi dosyaları kendi hostunuzda barındırın

• Yazı içlerinde daha fazla resim kullanın

• Sitede Alexa Widget kullanın

• Alexa’ya link verin (Yalakalık yapın diyor yani :) )

• Alexa sorgulama sayısını arttırın

• İframe olarak site içeriğinizi başka sitede gösterin (Yorum yok! )

• Sitenizin daha hızlı açılmasını sağlayın

• Sitenizin sorgu sayısını arttırın. Bunun için imacros kullanabilirsiniz (Yorum yok 2! )

• Sitenize Alexa üyeliği ile 5 yıldızlı yorum yapın (Yorum yok 3! )

• Düzenli ziyaretçi akışı için sosyal imleme sitelerini kullanın

• Hit canavarı, hit sihirbazı gibi siteler kullanılabilir (Yorum yok 4! )

• Ziyaretçilere Alexa toolbar kulanımı önerme

• Resimler için Seo uygulamak

NOT: Lütfen burada kimse SEO Hocası ve ekibini kötülediğimi düşünmesin, aksine burada gerçekten ne kadar uzman olduklarını bildiriyorlar. Bu tür yazılar ile Google'da öne çıkabileceklerini bildikleri için paylaşıyorlar onlarda bunun gereksiz bir şey olduğunu tabi ki biliyorlar ve ben Kaan Gülten'i gerçekten takip ettiğim nadir kişilerdendir yazılarını ve videolarını izlerim gerçekten işini bildiğini düşündüğüm birisi ve elimden geldiğince kendi bir sitemde uyguluyorum sitemden her ay düzenli gelir alıyorum aşağı yukarı bir lise öğrencisinin ailesinden aldığı aylık harçlığı hatta daha fazlasını alıyorum harçlığımı 2 ye katlıyorum bu sayede (benim payıma düşen bu yani, 2 arkadaş yürütüyoruz siteyi). Zamanım olsa çok daha fazla üstüne düşerek bunu arttırabilirim, ama artık bunu seneye yaparım umarım üniversiteye geçtiğimde.
HoRoZz

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

narinhosting narinhosting narinhosting.com Kullanıcı
  • Üyelik 23.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek İnternet Danışmanı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ş** N**
  • Mesajlar 1390
  • Beğeniler 217 / 455
  • Ticaret 15, (%93)
Alexaya girip facebook.com'u sorgulatın veya google.com u sorgulatın.Sıralamalarını kontrol edin.Dünya üzerindeki websitelerinin tüm detaylarını inceleyip her siteye bir istatistik ataması önemsiz birşeymidir diye soruyorum önemi yok diyenlere ? Yada şöyle söyleyelim bir bakın etrafınıza günde 500-1000 veya 3000-5000 hit alan sitelerin istatistiklerine bakın kısacas söyleyeceğim alexa önemli bir kriterdir.Önemsiz diyeni alexa sevmediği için istatistiğe bile almayan kişilerdir :D
SynapseMm

kişi bu mesajı beğendi.

SynapseMm SynapseMm Yalan Dünya... Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 1129
  • Beğeniler 200 / 201
  • Ticaret 4, (%100)
Alexa önemlidir.

Derdi Dünya olanın Dünya kadar derdi olurmuş.
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al