lostyazilim
tr.link

Youtube - Telif Haksız Video Yüklemek - Nasıl yapılır? - Bedava

12 Mesajlar 4.352 Okunma
lstbozum
tr.link

Caesar Caesar ich bin /root Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 837
  • Beğeniler 77 / 558
  • Ticaret 10, (%100)
Evet arkadaşlar, bir kaç gündür forumda konular görüyorum yok 100 tane yok 150 tane telifsiz video yükleriz sonra kanalı size veririz.

150 tl ye şunu yaparız 250 tl ye bunu yaparız. Üstünede şöyle döküman veririz falan filan.

Öncelikle sakın bunlara kanmayın. Neden? Çünkü o kanal elinde sonuna herhangi bir şikayet sonucu kapanacaktır. Tecrübeyle sabittir.

Ayrıca bunu azçok php biliyorsanız çok hızlı bir şekilde nasıl yapabileceğiniz hakkında bilgiler vereceğim.

Ama yine diyorum ne kadar telifsizde olsa videolarınız üst üste şikayetler gittiğinde %90 kapanacaktır.

Ben şöyle bir yol izliyorum. Videoları youtube ye liste dışı olarak koyuyorum. Ve daha sonra kendi video siteme embed olarak yüklüyorum.

Günlük 50K hitli video sitemde bu şekilde youtube host ederek videoları yayınlıyorum. Youtube aramalarında çıkmayacağı için şikayet edecek hödükler şikayet edemiyorlar. Web sitemin orjinal kanalı olduğu içinde pek fazla youtube tarafından incelenmiyor.

3 Adet adsense reklamının yanı sıra bu şekilde 4. olarak video içi reklamlarıda yayınlamış oluyorum.

Gelelim nasıl yapacağımıza.

1. Öncelikle web sitemizin bulunduğu hosta youtube api ile bağlı bir script yazmamız gerekiyor. Bu api sizin youtube bilgilerinizde youtube 'a video yükleyecektir.

2. Youtube-dl perl scriptini sunucumuza kuruyoruz. => https://github.com/rg3/youtube-dl/blob/master/docs/supportedsites.md

Bu şu (https://github.com/rg3/youtube-dl/blob/master/docs/supportedsites.md) linkte bulunan tüm sitelerden videoyu hostumuza çekmeye yarayan bir perl scriptidir.

Örneğin: sadece https://www.youtube.com/watch?v=88CE6sCvi54 şu linki koyarak linke ait videoyu anında hostumuza indiriyoruz.

örnek:

youtube-dl --get-filename -o "%(title)s.%(ext)s" https://www.youtube.com/watch?v=88CE6sCvi54 --restrict-filenames

3. FFMpeg ile logo ekleme
FFMpeg ile indirdiğimiz video dosyasını hızlıca tekrardan convert edeceğiz. Bunu yaparkende 1 adet png logo dosyamızı videonun sağ üst köşesine gömerek yapacağız.

Kısaca: indirdiğimiz dosyaya script ile tekrardan bir sorgu göndererek ffmpeg yardımı ile belirttiğimiz uzantıdaki logo png dosyasını birleştirip tekrardan convert ediyoruz. Böylelikle youtube video içeriğini okurken benzersiz olarak okuyacaktır. Ayrıca video içerisine kendimize ait logoyuda gömmüş olmaktayız.

örnek:

ffmpeg –i inputvideo.avi -vf "movie=watermarklogo.png [watermark]; [in][watermark] overlay=10:10 [out]" outputvideo.mp4

4. FFmpeg ile videonun hızını değiştirme

Videonun içinde herhangi bir şarkı varsa telife takılmaması için videonun hızını değiştiriyoruz. Dilerseniz komple seside kaldırabilirsiniz.

Video hızını x1 yada -x1 şeklinde yada x2 şeklinde hızlandırıp yavaşlatmanız yeterlidir.

örnek:

ffmpeg -i input.mkv -r 16 -filter:v "setpts=0.25*PTS" output.mp4

5. Tekrardan convert ettiğimiz videoyu api ile youtube'a upload ediyoruz.
Evet hazırladığımız youtube api scripti ile tekrardan videoyu youtube a upload ediyoruz. Dilerseniz 2 saatlik film ekleyin bu şekilde film bile youtube tarafıından telifsiz olarak algılanacaktır.

Sonuç:
Herhangi bir kanaldan çekeceğiniz 1.5 saatlik bir videoyu bile yukarıdaki işlemlerle en fazla 10 dk içerisinde tekrardan kendi kanalınıza upload etmiş olacaksınız. Ve telifsiz olacak.

30 dk süre içerisinde 300 adet video dahi bu şekilde yükleyebilirsiniz.

Ama üzülerek söylüyorum ki elinde sonunda kanalınız kapanacaktır. 100 150 tl ye 100 videoluk kanal alıp kazıklanacağınıza 1 kereliğine 500 tl verin bu scripti bilen birine yaptırın dilediğiniz kadar video yükleyin.

Benim gibi liste dışı video yükleyip sitenizde yayınlayacaksanız uzun ömürlü garanti para kazanabilirsiniz. Diğer türlü elinde sonunda şikayetle kapanacaktır.

Ne kadar kazansam kardır şeklinde düşünüyorsanız bunu yapin ayrıca her kapanan kanaldan sonra bu şekilde yeni kanal açabilirsiniz. Youtube kanalınız kapandı diye adsense hesabınız zarar görmez.

Ben bu sistemi kendime ait kodladığım http://www.intentwow.com/youtubeapi/ linkde kullanıyorum.

Hepinize saygılar.
melankolia caglark Serhan

kişi bu mesajı beğendi.

>/dev/null 2>&1
wmaraci
reklam

Baykus Baykus kula minnet eylemem. Kullanıcı
  • Üyelik 02.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Coder & Developer
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad G** B**
  • Mesajlar 396
  • Beğeniler 160 / 159
  • Ticaret 39, (%100)
Daha önce uyguluyordum bunları. Bilmeyenler için yararlı diye düşünüyorum.

melankolia melankolia Uzun Yollara Devam Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Dijital Baskı Operatörü
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 4577
  • Beğeniler 1011 / 1012
  • Ticaret 3, (%100)
Ellerinize sağlık hocam yararlı konu olmuş.

cmetin88 cmetin88 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Konya
  • Ad Soyad C** M**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 1, (%100)
Elinize sağlık hocam

wmaraci
wmaraci

Dorebar Dorebar ⇐⇐ Horror Story Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Yatırımcı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** L**
  • Mesajlar 1895
  • Beğeniler 1159 / 1158
  • Ticaret 51, (%100)
Hocam şimdi bu yöntemle, senin yaptığın gibi liste dışı şeklinde videoları yayınlasam ve sadece internet siteme giren kullanıcılara görünse, risk nedir?

[Firma Rehberlerine Ekleme Hizmeti] TAM 500 Rehber!

orknark orknark İzmir Kullanıcı
  • Üyelik 31.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Reklam Ajansı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 886
  • Beğeniler 66 / 151
  • Ticaret 2, (%100)
GBEDEL suan niye bıraktınız madem reklam geliri sonuçta illaki getiriyordur bişeyler 3 5

flashoyun flashoyun Pagespeed Optimizator Kullanıcı
  • Üyelik 01.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Pagespeed Optimizator
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 925
  • Beğeniler 127 / 185
  • Ticaret 20, (%100)
Bu yöntem hala işe yarıyor mu?
Dizi film müzik videoları yuklesek lıste dışı olarak aynı işlem geçerli olur mu?

pdflawyer.blogspot.com 1 bağlantı reklamına tıkla 28 dolar kaz.....

hobiatolyesi hobiatolyesi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek serbest
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
degerli kardesım bu sıstem bana pek guvenılır gelmedi.sonuçta youtube tüm müzik ve filmleri mili saniyelerle tarıyor ve veri tabanına yerleştiriyor.zamanla yakalayacaktır.riskli bence.

hesapucreti hesapucreti İyilik kazandı Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Profesyonel Kameraman
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** S**
  • Mesajlar 1775
  • Beğeniler 558 / 561
  • Ticaret 23, (%100)
Peki konu açılmış iken, hocam önemlileri çok teşekkür ediyorum bizimle bu bilgileri paylaştığın için.

Benim sorum olcak mesela; konsere gittik, video çektik tüm parçaları tek tek bu videoyu sonuçta ben çektim, tamam müzik telif hakları var.

Çok görüyorum bu tür videoları para kazanma özelliği aktif telif hakkı muzigi olmasına rağmen?
Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?
Ne yapmam gerekir?

3000 Adet İnstagram Özel İsimli Kullanıcı Adları SATILIKTIR - PM ATABİLİRSİNİZ

Kiroglumarket Kiroglumarket Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Esnaf
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1681
  • Beğeniler 631 / 817
  • Ticaret 1, (%100)
bence en güzeli kendi yeteneğine ait bir site ve buna binaende birde kanal açarsın emeksiz ekmek olmaz .1

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al