lostyazilim

Wordpress Güvenlik Eklentisi! (Wp-Admin Yolunu Değiştirme)

2 Mesajlar 966 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

TheAnalyzer TheAnalyzer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Özel
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 1305
  • Beğeniler 134 / 415
  • Ticaret 5, (%100)
Merhaba arkadaşlar daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum fakat işinize yarayacağını düşündüğüm bir eklentiyi sizin için paylaşıyorum.

Eklenti wp-login yolunu sizin tanımlayacağınız bir şekilde değiştirmenize yarıyor. wp-admin veya wp-login olarak girmeye çalışan insanlar 404 hata sayfası alacaklar.

Güvenlik açısından iyi bir eklentidir.

Son zamanlarda ne yazık ki dünyada genelindeki tüm Wordpress tabanlı web sitelerin wp-login.php dosyalarına deneme yanılma yöntemiyle (brute force attack) giriş yapma isteği gelmektedir.Bir takım botlar aracılığı ile yapılan bu saldırılar sebebiyle web sitenize sürekli istek (http request) gelir ve hosting için ayrılan işlemci limitini tüketerek web sitesinin yavaşlamasına sebep olur.Aynı zamanda bu saldırılar ile şifreniz basit ise kırılarak bir başka kişiler yönetici panelinize ulaşabilir,sitenizi hackleyebilir ve ftp alanınıza zararlı dosyalar yükleyebilir.

Eklenti kurulduğunda wp-login.php dosyası sizin tanımlayacağınız şekilde farklı bir isimle değiştirilir ve tüm sisteme işlenir.Aynı zamanda wp-login.php dosyasına gelen saldırı isteklerine 404 hatası gideceği için siteniz daha az işlemci (cpu) kullanır ve daha hızlı açılır.Yönetim panelinde daha hızlı işlem yapmanızı sağlar, hacklenme riskiniz azalır.

Eklentiyi İndir: https://wordpress.org/plugins/rename-wp-login/
acemimemet bhdrbltc

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

bhdrbltc bhdrbltc Webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 22.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek -
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 191
  • Beğeniler 120 / 43
  • Ticaret 12, (%100)
Paylaşım için teşekkürler.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al