[SIZE=3]Google Site Bağlantıları Nedir?[/SIZE]
Google site bağlantıları, arama sonuçlarında kapasite açısından yeterlilik gösteren kelimelerde [COLOR=SlateGray]ziyaretçinin aradığına kolayca ulaşmasını sağlamak ve onlara zaman kazandırmak amaçlı[/COLOR] çalışan bir olgudur. (Neye Göre Siteler Belirlenir?) Alt bağlantılar tamamen otomatiktir. Google iç robotladı çıkan görüntünün mimarıdır.. Google algoritmalarına göre sistemsel olarak eklenir. Yukarıda dediğim gibi bu site sahibinden çok ziyaretçi kolay ulaşsın, ve Google üzerinden ulaşsın amacıyla uygulanan bir çalışmadır..


[SIZE=3]Neden Benim Site Bağlantım Yok?[/SIZE]
Google site bağlantısının olmasını her arama için kesinleştirmemiş aksine algoritmalar sayesinde bunu çokça zorlaştırmıştır.. Aramalarda en iyi veriyi çıkarmak için çalışmalarını yürütürken bu uygulamayla çeşitliliği toptan ortadan kaldırmamak için olsa gerek seçici davranıyor..
[COLOR=SlateGray]Sitenizde bu bağlantıların olmamasının bir çok sebebi[/COLOR] olabilir fakat ilk üç şu şekilde sıralanabilir;


  • Site içi bağlantının yapı ve düzen olarak yetersizliği

  • Eğer size göre yeterli bir konumdaysa içerik olarak kalite yeterliliği sağlanmamış olması

  • Eğer içerik içinde “benim içeriğim en iyilerinden” diyorsanız, kelime bazlı stabil ve yıllanmış değilsiniz demektir bu durumda Google’a biraz zaman vermelisiniz..



[SIZE=3]Google Site Bağlantıları Neye Göre Belirleniyor?[/SIZE]
Bunda [COLOR=SlateGray]en önemli kıstas zamandır[/COLOR] bazen çok önemli kelimelerde çok büyük çalışmalarla dahi alt bağlantılar alamayabilirsiniz. Ve bunu şuan bile gözlemleyebilirsiniz ki buna en güzel örnek SEO arama kelimesidir.. Eğer bunun sadece iyi SEO ile alakası olmuş olsaydı listedeki sitelerinin tamamının kutu alt bağlantıları olması gerekirdi ki hiçbirinde satır alt bağlantıları haricinde bu tip bir uygulama yok.. Burada [COLOR=SlateGray]ziyaret edilebilirlik ve konumunda kalıcılık önemlidir[/COLOR].. Yoksa aramadaki siteler çok üstün ve kaliteli çalışmalar sonucu böyle önemli bir kelimede ilk sıradalar.. Örneğin; vbulletindestek aramasındaki 8 alt bağlantıyı inceleyelim.. Bu alt bağlantılar tamamen Google algoritması kapsamında yıllanmış ve bolca tıklanmış olunma oranına göre seçilmişler.

1. Güncellik , Rağbet Ve Zaman
Forumda onlarca kategori olmasına rağmen bu alt bağlantıların seçilmesinde arama kelimesi ve arama kelimesiyle gelen ziyaretçinin sitenin ilgili bölümlerinde [COLOR=SlateGray]ne kadar süre geçirdiği önemli[/COLOR].. Bu alt bağlantılar bu gün buysa yarın vBulletin‘in 5 serisi çıktığında, vBulletin 5 bölümlerinin aranma ve gezinme ihtimalinin yüksek olması nedeniyle değişecek ve yerini vBulletin 5 ile ilgili bölümler alacaktır.. Kısacası gerekli olan ilk şey güncellik, sonra rağbet ve sonrasında zamandır. Zaman olmazsa tespiti mümkün olmaz ve uygulanamaz bir durumdur.

2. Site İçi Link Ağı

Bu uygulamada kaynak sitenizdir. Yani Google alt bağlantıları herhangi ikinci bir kaynağa dayanarak elde etmez.. Bu durumda site içi dahili linklendirmelerinizde title ve alt taglarınızın karşılığının kısa ve benzersiz olması çok çok çok önemlidir..

3. İçeriksel Yeterlilik
Diğer çok önemli şeyse sitenizin stabil olması yani ziyaretçi gelip bakıp sitenizden “Allah belanızı versin vaktimi çalıyorsunuz lanet herifler” diyerek çıkmamalı.. “Aa ne ilginç, zehra bak gel ne buldum, dur sana da linkini atıyorum, şu alttakilere bak, işte bulduuumm..” gibi sözleri söylüyorsa siteniz o kelimede karakter kazanmaya başlıyor demektir.. Ve bir süre bu benzer tablo devam ederse sizinde nur topu gibi alt bağlantılarınız olmuş olur..

Yazının Resimli Ve Renkli Aslı: Google Site Bağlantıları (Alt Bağlantılar)