Fiber-Türkiye adlı üyeden alıntı
Olay bu değil. Telefonun dandikligine söyledim. Kimse sana 700-800 TL ye o beklediğiniz kaliteyi vermez ve veremez. Destekleri iyi değil ama telefon olarak zaten çok bi şey bekleyemezsiniz. Çok şikayet var ama şikayetleri inceledim telefondan gelenlere bu şey demiyorum kısa surede şarj kısmı bozuldu diye eleştirenler var ben neredeyse günde 2 kere şarj ediyorum 1 tane sorunu var düzenli olan o da orta tuş kafasına gore çalışıyorDaha fazlasını da beklemiyorum. Zaten isteyince cozutuyor. Ama aldığınız telefonun fiyatına gore malzeme kullanılıyor sorun olması normaldir. Başka o pahalı markaların verdiği kaliteyi sunamazlar onu kasettim.
Ayrıca tüketici heyetine gidin anlatın aldığımızdan bu yana böyle böyle diye onlar inceleyip haklı bulurlar. Daha önce bu sayede biz ücretini geri almistik. Tabi mevzu baskaydi. Umarım cozersiniz.
Elbette ki 2 katı fiyatı olan cihazlar ile aynı özelliklere/kaliteye sahip olamazlar fakat akıllı telefon olarak satılıyorsa işlevini de yerine getirmek zorunda bu cihazlar. Ucuz diye oyuncak da değil ya 800-1000 lira paraya satıyorlar üstelik hiç ucuz falan da değil bana göre. Ben nexus 4 cihazı 1100 liraya almıştım 2 seneyi geçti benden kaynaklı 2 küçük sorun harici sadece bu ay bataryasını değiştirdim. Başka ne takılma ne donma ne kendi kendine işlemler yapma ne servisle uğraşma gibi hiç bir sorun yaşamadım. Altı üstü 100 200 lira fiyat farkı var aralarında ikisi de lüks ürünler değil. Üstelik feci derecede hor kullandım . Oğlumun elinde oyuncak gibi dolaştı duvara mı sürtmedi yere mi fırlatmadı :) elimden mi düşmedi ama bir sorun yaşatmadı.
Şarjı kısa sürede biter, yavaştır hızlı akıcı çalışmaz, ekran kalitesi ses kalitesi düşüktür vs. bunlar ucuzluğun getirileri olarak kabul edilebilir, fakat dokunmatik çalışmıyor o çalışmıyor bu çalışmıyor kendi kendine işlemler yapıyor görevini yerine getirmiyorsa ucuzlukla açıklanamaz bu paraya bu denemez bence. Belli ki bozuk sıkıntılı cihazlar.
Bence siz de kendinize haksızlık ediyorsunuz, kalite aramayabilirsiniz ama bu verilen paralara çalışır bir şey vermek zorundalar. Stabil çalışan cihazlar değil ise satışa sunmamalılar. Mesela sıfır araç alacaksınız gittiniz tata aldınız diye çalışmayan 200mt de bir duran frenleri tutmayan araca razı gelirmisiniz ? Ucuzun anlamı malzeme kalitesidir özellik düşüktür vs. gibi şeyler ile kabul edilebilir ama işlevini yerine getirmiyorsa kabul etmek doğru değil.
Çevremden örnek veriyim :
Nexus 4 kendi telefonum hiç bir sorun yaşamadım, çin malı çakma BB ev telefonu gibi evde durdu 2 yıl hiç bir sorun yaşamadım, Nokia hiç bir modelinde 1 sorun dahi yaşamadım, Samsung s4 hiç bir sorun görmedim Samsung Nexus 2 hiç bir sorun görmedim, Samsung s2 hiç bir sorun görmedim, İphone 4s+5+4+3gs hiç bir sorun görmedim sadece bir tanesinde kozmetik bir sorun vardı anında yenisiyle değiştirdiler, s3 mini hiç bir sorun görmedim, Motorola bir kaç akıllı modeli gördüm ve hiç bir sorun görmedim, casper via9 hiç bir sorun görmedim.
GM 5-6 kişi kullanan tanıyorum ve hepsinde de sorunlar var. Hepsi tesadüf olamaz diye düşünüyorum. Hatta 700-800 liralık modellerinden bi arkadaşım eşiyle kendisine almıştı 2 adet, her ikisi de sorunlu çıktı telefoncuyla kavga dövüş iade etti öyle kurtuldu.