-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
39, (%97)
Son yıllarda gelişen teknoloji ile sadece üniversite diploması yetmediğini görebiliriz. Sizce iyi bir işe girmek için kendimizi hangi yönlerde geliştirmeliyiz ? Ekonomi, kişisel gelişim v.b
Doruk
alea iacta est.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
WebApprantice
-
-
Ad Soyad
D** O**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
İnsan ve çalışma sistemi öğrenilmeli bana göre.
Yabancı dili öğrenmek için fazla kasma bence kendini. Basic düzeyde ingilice bilmeme rağmen aylık 4 haneli rakamlar kazanıyorum, yabancı müşterilerle çalışarak. Çalışma sistemi öğrenip, bunu işine uygulayabilirsen; çeviri hizmeti için ücretli olarak birileriyle çalışabilirsin.
İnsan ve sistem kelimelerini biraz açacak olursak;
Sistem: 7-8 yıl kadar restorant sektöründe bulundum. Komi olarak başlayıp, barmenlik baristalık, garsonluk, müdürlük ve işletmeciliğe kadar en dipten en tepeye kadar her görevde bulundum. Bu süre içinde yüzlerce mekana girip çıktım, çalıştım. Tek bir sektörde dahi onlarca çalışma sistemi öğrendim.
İyi bir iş için çok daha fazla sektör tanımak, öğrenmek gerekli. Tüm öğrendiklerinden birşeyler sentezleyebilirsen eğer, kendin için en iyi işi ve çalışma sistemini belirleyebilirsin bana göre.
İnsan: Ne iş yaparsan yap insanlarla diyalog içinde olmak zorundasın. Türlü insan profili tanıdıktan sonra onlarla nasıl iletişim kurabileceğini de daha iyi öğreniyor insan. Birlikte çok iyi işler çıkarabileceğin bir insanla iletişim sorunu yaşarsan belki hayatının fırsatını kaçırabilirsin. Bu yüzden karşındakini her zaman dikkatle dinlemeni tavsiye ederim. Türlü insanlarla aynı dili konuştuğun, anladığın zaman iyi bir iş için aklında bir kıvılcım çakabilir, bu kıvılcım sayesinde ummadığım bir işin temelini atabilirsin.
Son olarak da, hayatını bilgisayar başında geçirme. Bu düşünceni gerekirse not al bir kağıda, yalnız başına çık dışarı, kalabalık bir yerde otur. Hem etrafını seyret hemde iyi bir iş neler yapılmalı diye düşün. Bunu sık sık tekrarla ama acele edip kendini strese sokma. Benim iyi bir iş bulmak için sadece düşündüğüm süre 1.5 yıl oldu.
1 kişi bu mesajı beğendi.