Merhaba arkadaşlar, bayadır arada haber ve kendime ait yazılar paylaşabileceğim bir site açmak istiyordum ama işten güçten vakit kalmıyordu. Şimdi kendime vakit ayırayım dedim biraz ve kişisel sitemi geçte olsa açmaya karar verdim. Başta domain'e karar vermek istiyorum aklımda iki domain var;
1) İnternet ortamında ve oyunlarda kullandığım "Kefelon" isimli nick'i içeren bir domainmi almalıyım? (kefelon.com mesela?)
2) Yoksa adımı içeren daha uzun bir domain mi almalıyım? 2 isimden oluşan bir adım var 2. ismini kullanmadan sadece isim ve soyismimden oluşan ***********.net (11 harfli) domain satın alıp mı kullansam. (İsim-Soyismimin ".com" versiyonu kayıt edilmiş ama kullanılmıyor park halinde. isim-soyisim alırsam ".net" olacak yani.
Şimdi kendi düşüncemi söyleyeyim sizlere; Bugüne kadar her projemde kesinlikle .com uzantılı adresler kullandım başka hiçbirini kullanmadım. Bir sakıncası olmaz .net'in ama eski alışkanlık .com'dan başka adres kullanınca huzursuz hissediyorum. Birde nickimden oluşan domain çok daha kısa olduğunu düşününce onu kullanmak istiyorum. Sonra aklıma bunun kişisel bir web sitesi olacağı geliyor aklıma ve acaba isim soyisim mi kullansam diye geçiriyorum aklımdan. Yani anlayacağınız kafam çok karışık...
Site içeriğinde bilişim haberleri ve arada sırada tarafımdan yapılan cihaz inceleme yazıları paylaşılacak arada sırada.
Özet:
Kişisel site için isimsoyisim.net mi yoksa rumuz.com mu?