lostyazilim

Adsense ile araba kredisine gir

13 Mesajlar 1.904 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

takiplekazan takiplekazan www.ucuztakipcim.com Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Sosyal Medya Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Ş**
  • Mesajlar 860
  • Beğeniler 85 / 277
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba. Başlık ilgi çekici değil mi?

Sizlere içimden gelerek bir yazı paylaşmayı istedim. Yanlış olan yerleri daha tecrübeli arkadaşlar düzeltirse güzel bir beyin fırtınası yapmış oluruz.

Şimdi ilk konumuz şu. Adsense ile para kazanılır mı?

Arkadaşlar bence adsense ile para kazanmak, normal bir işte çalışarak para kazanmaktan kat kat zor. Bazen "En pis işler" diye haberler yaparlar ya. Bence adsense 1. sırada olmalı. Peki neden?

Çünkü adsense Türklere para vermiyor. Aslında şöyle, adsense'e reklam veren Türkler, Türk weberlara para vermiyor. Günde 1000 kişi siteye çekmek o kadarda kolay işler değil. Tabi şu şartlar altında, seo işi yapmadan, backlink felan uğraşmadan, reklam yapmadan, sosyal medyayı etkin kullanmadan. Yani bir çoğunuzun yaptığı gibi, yazarım yazımı gelen gelir ile 1000 kişi yakalamak kolay değil.

Forumları sürekli takip etmeye çalışıyorum. Ve genel olarak gördüğüm şu ki, Türk kullanıcıların %95 i kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyor. Yabancı forumları ve günceli takip eden sayısı çok az. Zaten takip edenler parayı kazanıyor.

Şimdi gelelim 1000 kişi mevzusuna. 1000 kişi yakaladın diyelim, ki bu genelde 2-3 ay sonraki süreçtir. Yani sen 3 aydır uğraşıyorsun. Temayı düzenliyorsun. Bişiler okuyorsun. Kendince güzel olan makaleleri kendi cümlelerinde yeniden yazıyorsun. Sonra gün geliyor adsense sitene onay veriyor. Adsense onayını ilk defa alan herkesin yaşadığı duygu benzerdir. Loto tutturmuş gibi hisseder insan kendini. Anlamsız bir öz güven gelir. Hemen sahibinden e girip araba bakmaya başlayanların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur diye düşünüyorum.

Adsense onayından sonra forumlara konu açmaya başlarsın. BGBM nedir? 10 gösterim 3 tık aldım şu an 15 TL yazıyor. Günde mi kazanacam bunu? Yoksa her 1000 gösterimde mi?

1 hafta sonra açılan konular, Arkadaşlar adsenseden kazanamıyorum. Adsense reklam yerleşimi mi yanlış? vb. Reklamların yerleri değişir, boyutları değişir. Ama kazançlar değişmez.

eee ne yapacaz o zaman bilader diyorsunuz demi?

Şimdi bu dakkadan sonra, sağlam ekibin yoksa, yatırım yapacak paran yoksa öle büyük site olma hayali kurma önce. Atı alan üsküdarı geçti.

Sen şunu yapacaksın. Niche site kuracaksın. TBM oranı yüksek kelimelerle ilerleyeceksin. Az hit çok kazanç sağlayacaksın. Mümkünse bu işi ingilizce yapacaksın. Ama yabancı dilim yok diyorsan Türkçe de ilerleyebilirsin. En azından o genel konularda açtığın bloglardan çok daha fazla kazanırsın. Türkçe içerik ile adsenseden araba alamazsın (Başka yöntemlerle alırsın). Ama 3-5 gelir. Egonu tatmin edersin.

Niche site yaz google amcaya otur araştır biraz. Daha iyi bilen arkadaşlar yanlışlarımı düzeltirse sevinirim.

Türkiye'nin en uygun fiyatlı sosyal medya paneli - www.ucuztakipcim.com
wmaraci
reklam

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)
Adsense onayından sonra sahibindene girip araba bakmak :D Yok daha neler var mı böyle cidden :D

coskunhoca coskunhoca coskunhoca.com Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Eğitim Koçu
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** H**
  • Mesajlar 73
  • Beğeniler 11 / 14
  • Ticaret 8, (%100)
Belki araba zor olabilir ama bisiklet veya motorsikletle başlayabilirler :)

fruzgar fruzgar ProPvPServerlar Kimlik Onayı
  • Üyelik 06.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SD
  • Konum Ordu
  • Ad Soyad F** R**
  • Mesajlar 792
  • Beğeniler 258 / 257
  • Ticaret 11, (%100)

serras62 adlı üyeden alıntı

Adsense onayından sonra sahibindene girip araba bakmak :D Yok daha neler var mı böyle cidden :D

İlk etapta dediği gibi olmayabilir ama siz adsense çok küçümsüyorsunuz :)

wmaraci
wmaraci

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)

fruzgar adlı üyeden alıntı

İlk etapta dediği gibi olmayabilir ama siz adsense çok küçümsüyorsunuz :)

Doğru söylüyorsunuz hocam. Benim hiçbir beklentim yok adsense. Bugüne kadar bir defa başvurdum onu da takip bile etmedim diyebilirim. Aslında ilgilenmek istiyorum ama henüz değil diye düşünüyorum. Daha ben biraz daha emek harcamalıyım, biraz daha yatırım yapmalıyım. Amatörlük işte:))

wolveron wolveron ozgurlukicin.com Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Seo Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** T**
  • Mesajlar 197
  • Beğeniler 6 / 57
  • Ticaret 21, (%95)
Elinize sağlık güzel paylaşımlar.. Benimde birkaç katkım olsun o halde. Zaten kısmen uyguladığımız birkaç yöntem yazalım. Çok az temel bilgisi olan bir web site sahibinin ilk yapacağı iş, adsense sahibi olduktan sonra siteyi belli hedef kelimeler doğrultusunda sürekli beslemesi gerektiğini bilmeli. Bu yüzden adwords kelime aracından araştırma yaparak belli kelimeler üzerine giderek sürekli içeriği destekleyecek. Kendisi yazamıyorsa yazan arkadaşlardan sürekli satın alacak.

Sonrasında bilinen ve az bilinen 20 kadar sosyal medya platformuna üye olup paylaşımlar yapacak.

Sonrasında yine 10 farklı, 20 farklı veya 50 farklı, artık iradesi ne kadar güçlüyse blog ortamlarından hesaplar açarak bu ortamlarıda 1 ay boyunca içerikle destekleyecek. Her blog ortamında en az 5 ile 20 arası içerik girecek. Sonrasında bu ortamlardan kendi sitenize sürekli tanıtım yazılarıyla destek vereceksiniz. 1 makale yaz 10 blog platformuna gönder.Bu mantık kesinlikle olmayacak. Her yer kendi başına özgün olacak.

Ardından wiki ortamlarına hesaplar açılacak. Bu ortamlarada içerikler girilecek ve sonra destek mantığında devam edilecek.

Sonrasında web 2.0 kanallarına hesaplar açılıp desteklenecek. Bu kanallardanda backlinker verilecek.

Özellikle makale sitelerine hesaplar açılıp, içerik yazılarak kendi sitelerimizide bu kanallardan backlink desteği sunulacak.

Bu yapı, yazdığınız içeriğin kalitesine göre 2 ile 5 ay arasında dişe dokunur adsense rakamları vermeye başlayacaktır. Türkçe içerik tabiki ingilizceye göre kat kat düşük kazanca sahip. Bunuda ön planda bulundurun. Ama kaliteli ve disiplinli plan yapılıp uygulamaya konulursa, ilerleyen yıllarda ciddi rakamlar kazanırsınız. Sonrasında o kazançlarıda yine tanıtımlarınıza yatırım yaparak ekstra büyütme fırsatları çıkacaktır. Başarılar dilerim..

madalyon madalyon Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** Ç**
  • Mesajlar 618
  • Beğeniler 52 / 142
  • Ticaret 0, (%0)
teşekkürler arkadaşlar.

basymgroup basymgroup Parabol Kullanıcı
  • Üyelik 15.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Memur
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 871
  • Beğeniler 70 / 257
  • Ticaret 10, (%100)
Biz Türklerde hep bana var. Aynı ilden üçer kişi toplansa 10000 koysa 30000 eder. Bu da birçok projeye yeter

• Üyelik 07.11.2024
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Ticaret , (%)
gayet güzel bir yazı olmuş. kafama takılan bir soru var.

şu niche siteye bir örnek verirmisiniz ?

örneğin " araba " yerine biz " istanbul araba " kelimesini kullanırsakmı niche oluyor bi çözemedim şu işi anlayamıyorum.

championur22 championur22 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek E-ticaret
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad O** P**
  • Mesajlar 441
  • Beğeniler 44 / 63
  • Ticaret 20, (%100)

basymgroup adlı üyeden alıntı

Biz Türklerde hep bana var. Aynı ilden üçer kişi toplansa 10000 koysa 30000 eder. Bu da birçok projeye yeter

Aynı ildeni geç biz tüm türkiye'de 2. bir ortağı bulamıyoruz. Ortak arıyorum yaz herkes bir sitesine ortak arıyor. Kimse demiyor ben gidip şu siteye ortak olayım diye Teknoloji sitesine ortak arayan kişilere bakın en az 100 Kişi ortak arıyordur. Bunların 10 Kişisi bir araya gelse devasa bir site kuracak güce gelicekler ama onlar ben ortak olmam onlar ortak olsunlar mantığındalar.
umayya

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al