-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci, Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ne yapıyorsanız yapın arkadaş. Kimse eleştiriye açık değil ya. İyi günler herkese
4 kişi bu mesajı beğendi.
Cubbeliahmetsohbetleri.com
Söylerken alim gibi, amel ederken cahil gibiyiz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / K
-
Meslek
Anne
-
-
Ad Soyad
F** B**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Ben çok yazım yanlışı yapıyorum ama bu Türkçe mizi katletmek için değil okuyamamış olduğumdandır,yazım hatalarıma her nerede raslarsanız affola,.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
mühendislik öğrencisi
-
-
Ad Soyad
F** E**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
İnternet ortamı burası rahat bir forum dikkat ederek yazmıyoruz ciddi bir forumda değil böyle şeyler normal dışarı çıkın herkes doğru vurgulamalarla vs. konuşmaz ve bunda yanlış olan bir durumda yok. İngilteredede böyle almanyadada bizim yanlış yaptığımız birşey yok.
Buarada türkçeyi kaybetmeyelim demişsiniz bir boşluk koymayla türkçe kaybedilmez ama örneğin sizin kullanıcı adınız gibi yabancı kelimeler kullanarak kaybedilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Medya
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Özel isimler yapım eki aldığında, sonrasında gelen çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılmaz
Türkçe'yi değil, Türkçeyi olacak. Önce kendi hatalarımızı giderelim o zaman.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Youtube
-
-
Ad Soyad
B** M**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Bir başka forumda görmüştüm bir arkadaş qözel falan yazıyordu çok bilmiş biriside altına lütfen türkçemizi doğru yaz demişti eleştirmişti onu. Onu yazan arkadaşta altına ben türk değilim azarbeyecanlıyım benim dilimde böyle yazıyor diyince onu eleştiren kişinin ne kadar cahil oldugunu gördüm :)) Yani herkes düzgün şekil d e yazm k zorun da de ğil
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
O** Y**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Oku, baban gibi eşek olma.
Oku baban gibi, eşek olma.
Bir virgül cümledeki anlamı nasıl da değiştiriyor! Hiç virgül koymazsanız; kimisi ilk cümledeki anlamı çıkarır, kimisi de 2. cümledeki anlamı... :)
Yazım hataları olabilir. Zaman zaman bilmeden hepimiz yapabiliyoruz. Ama en azından noktalama işaretlerine dikkat edin. Biz, ne anlatmak istediğinizi anlamak için bir yazıyı 3-4 defa okumak zorunda değiliz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci, Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
NK1864 adlı üyeden alıntı
Özel isimler yapım eki aldığında, sonrasında gelen çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılmaz
Türkçe'yi değil, Türkçeyi olacak. Önce kendi hatalarımızı giderelim o zaman.
Teşekkürler. Böyle öğretici olalım yeterli.
Ek Olarak:
ekbilisimm adlı üyeden alıntı
İnternet ortamı burası rahat bir forum dikkat ederek yazmıyoruz ciddi bir forumda değil böyle şeyler normal dışarı çıkın herkes doğru vurgulamalarla vs. konuşmaz ve bunda yanlış olan bir durumda yok. İngilteredede böyle almanyadada bizim yanlış yaptığımız birşey yok.
Buarada türkçeyi kaybetmeyelim demişsiniz bir boşluk koymayla türkçe kaybedilmez ama örneğin sizin kullanıcı adınız gibi yabancı kelimeler kullanarak kaybedilir.
Kullanıcı adıyla kıyaslanacak şey değil bu.
İngiltere ve Almanya ile ilgilenmiyorum.
Cubbeliahmetsohbetleri.com
Söylerken alim gibi, amel ederken cahil gibiyiz.