lostyazilim

Her gün 4 saat otobüs yolculuğu...

16 Mesajlar 1.861 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

01101011 01101011 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek eğitimci, akademisyen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 54 / 39
  • Ticaret 2, (%100)
Şurada oldukça video var, her konuda o konunun ustaları ve otoriteleri tarafından bilim, sanat, edebiyat, tarih vs. konularda verilmiş binlerce konferans var. Ben onları izliyorum, sana da öneririm. Ya da sesli kitap uygulamaları ile kitap dinleyebilirsin.

İzlemem, okumam diyorsan sudoku, çapraz bulmaca, satranç, yaşımızı başımızı alacağımız günlere hazırlık olur, çünkü hafızaya, sağlıklı bir kafa yapısına katkıları çok büyük, şimdiden.

Bir başka seçenek senaryo yazmak olabilir. Önce tek cümle ile hikayeyi düşünebilirsin, sonra giriş/gelişme/sonuç seyri, sonra başlıca sahneler ve karakterler, sonra sinopsis, tretman derken ortaya birkaç ayda inceden inceye düşünülmüş bir film senaryosu çıkabilir.

Eskiden (19. ve 20. yüzyılda) insanlar 8 saat çalışır, 8 saat uyur, 8 saat de oyun oynardı. Bu oyun, yaşa göre, cinsiyete göre, ilgiye göre balık tutmaktan ip atlamaya, kur yapmaktan sinemaya gitmeye her şeyi kapsardı. İnsan artık çalışma zamanını uyku ve oyun zamanından çalarak gerçekleştiriyor. Bir de çalışma süresine günlük 4 saat gibi bir fazladan yük geliyor. Eğer uyuyabileceğin bir ortam ise (tek vesait) uyuyabilir, ya da oyun ihtiyacını bu sırada giderebilirsin. Oyun dediğim elbette yine teknoloji sayesinde oynanabilecek bir oyun olabilir.

Ne bileyim işte.
berkakalinn

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

denizbabasi denizbabasi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** M**
  • Mesajlar 1598
  • Beğeniler 659 / 572
  • Ticaret 56, (%100)
Hocam ilk olarak otobüs hattı önemli... Oturabiliyor musunuz ? yoksa Hiç Tutunmadan gidebiliyor musunuz ?
armoniy

kişi bu mesajı beğendi.

berkakalinn berkakalinn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek -
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1723
  • Beğeniler 159 / 334
  • Ticaret 39, (%97)

denizbabasi adlı üyeden alıntı

Hocam ilk olarak otobüs hattı önemli... Oturabiliyor musunuz ? yoksa Hiç Tutunmadan gidebiliyor musunuz ?

Hocam istediğim yere oturabiliyourum o konuda hiç bir problem yok favorim cam kenarı.

Ek Olarak:

legal50 adlı üyeden alıntı

bu durumdan kurtulmanın yollarına bakıyorum, en mantıklısı sorunu ortadan kaldırma, borçlarım biterse inşallah evi taşıyıp bu sorundan kurtulacagım..

Hocam benim ev tutmam imkansız gibi bir şey denilebilir :) çünkü kiralar kittiğim bölge'de (bakırköy) minimum 1000-1500 tl arasında.

mhalat mhalat Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** H**
  • Mesajlar 521
  • Beğeniler 248 / 195
  • Ticaret 1, (%100)
Bence çalışmalarınızı evde yapıp yolda uyuyun.

wmaraci
wmaraci

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** i**
  • Mesajlar 1897
  • Beğeniler 371 / 522
  • Ticaret 23, (%100)
Aynı şekilde bende İstanbul'da okula gitmek için günde 4 saat yol yapıyorum, 10 araç değiştiriyorum :) İlk başlarda kitap okuyordum ama artık okuyacak kitap da kalmadı, malum insan günde 4-5 saat okuyunca kitaplar 1-2 günde bitiyor. Metrolarda zaten internet çekmediği için telefon da işe yaramıyor. Yapacak pek bir şey bulamıyorum şu sıralar, yanınızda birisi olursa sohbet ederek gitmek güzel oluyor. Diğer yandan da çok sıkıldığım zamanlar da cevapsız sorular üzerine yoğunlaşıyorum artık, mesela zaman kavramı, zamanın bükülmesi, uzayda yaşam vs. gibi konularda kafa yoruyorum, belli bir sonuca ulaşılamayacağı için isterseniz 1 yıl düşünün sınırsız olasılık var yani :)

denizbabasi denizbabasi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** M**
  • Mesajlar 1598
  • Beğeniler 659 / 572
  • Ticaret 56, (%100)

berkakalinn adlı üyeden alıntı

Hocam istediğim yere oturabiliyourum o konuda hiç bir problem yok favorim cam kenarı.

Ooo zaman şanslısınız.. Çünkü ben gidişte tutunmadan gidebildiğim için şimdi diyeceklerimi tek dönüşte yapıyorum..

Sabah giderken radyo programları oluyor onları dinleyebilirsin... Radyo eşlinde gazete manşetlerini inceleyebilirsin... Kitap, dergi okuyabilirsin.. Karikatür dergisi tavsiye ederim.. Akşam dönüşte de güzel radyo programları oluyor...

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al