lostyazilim

Çöp Site Olayına Açıklık Getirelim

7 Mesajlar 906 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

kahvelekesi kahvelekesi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek fotoğrafçı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 77
  • Beğeniler 20 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Bu çöp site olayı bildiğim kadarıyla şu;
a.com sitesi tbm 0,1 veriyor. b.com ise 0,5 veriyor. bu durumda a.com'u engelle daha çok b.com çıksın.

Burada bir karışıklık yok mu?

-Google reklamları kullanıcının ilgi ve alakasına göre yazı içeriğine göre çıkartmıyor mu? Bu durumda neye göre eleme yapacağız?

-Reklamların performansını nasıl ölçeceğiz? Yani bir reklamın TBM'sini nereden göreceğiz?

wmaraci
reklam

kadirzm kadirzm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek memur
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 14
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
tıklama başı maaliyeti siz bilemezsiniz, ayrıntılı bilgi için tıklayınız

• Üyelik 09.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek fotoğrafçı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 77
  • Beğeniler 20 / 4
  • Ticaret 0, (%0)

kadirzm adlı üyeden alıntı

tıklama başı maaliyeti siz bilemezsiniz, ayrıntılı bilgi için tıklayınız

İşte burada bir sorun çıkıyor ama. Benim siteme gelen kullanıcı profili ile sizin sitenize gelen kullanıcı profilleri arasında mutlaka fark olacaktır. Bu durumda çöp site seçimi neye göre yapılıyor?

• Üyelik 08.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek memur
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 14
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)

kahvelekesi adlı üyeden alıntı

İşte burada bir sorun çıkıyor ama. Benim siteme gelen kullanıcı profili ile sizin sitenize gelen kullanıcı profilleri arasında mutlaka fark olacaktır. Bu durumda çöp site seçimi neye göre yapılıyor?

hocam çöp site olayını adsense de ben şöyle yaparım, reklam inceleme merkezine giriş yaptıktan sonra reklamları tek tek kontrol ederim, ben bir internet kullanıcısıyım, hangi reklama tıklarım, hangisine tıklamam değerlendirme yaparım ve ona göre reklama engel koyar ya da gösterimine izin veririm, şahsen kendim tıklamayacağım ya da tıklama ihtimalimin bulunmadığı ve ya ayda 2-3 tıklama getirecek reklamı sitemde çıkarmam, boşu boşuna gösterim olarak yer alıyor ve tıklama gelmediği için adamların reklamını bedavaya yapmış oluyoruz,

bu iş için saatlerce uğraşırım, ayda 1-2 defa reklamları kontrol ederim, mesela bu forex şirketlerinin tamamını engelledim, seçimden önce siyasetçilerin reklamlarını engelledim, ya da gaziantep iline özgü bir şirkete ait reklam ve numara sorgulama sitelerine ait reklamlar, hatta google play ve yandex'in reklamlarını bile engelledim, ne işleri var sitemde,

sitenizdeki reklamları da kullanıcılar kendi istekleri ile tıklayarak gidiyorsa zaten zamanla adsense sitenize ait puanı yükseltecektir. çoğu kişi 0,02 ile 0,05 arasında ortalama maaliyetten bahsediyor, çok şükür 0,08'den aşağıyı görmedim

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 09.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek fotoğrafçı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 77
  • Beğeniler 20 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Anladım hocam. Benim yapmak istediğim de tam olarak sizin söylediğiniz gibi. Ancak şunun da farkındayım, insanların profilleri çok farklı.
Örneğin Flört, Dating vs reklamları ben de sizin gibi engelledim. bunların yayınlanmasını istemiyorum. Ancak burada aklıma şu sorular takılıyor;

1. Eğer Google insanların ilgi alanlarına göre reklam çıkartıyorsa, bu durumda ilgi alanı içinde flört, dating olan adamların karşısına ben engellediğim için bu reklamlar çıkmayacak.

2. Ya da arz yoksa talep de yoktur diyerek, arzı "dating", "flört" alanlarından; örneğin bir araba firmasına yönlendirmek için, engellemek mi mantıklı?

Tam olarak kafam da oturmadı. Ha bazı sitelerimde bazı reklamları kesinlikle görmek istemem ama genel sitelerimde "ne çıkarsa çıksın, tık alsın da" mantığındayım. Nasıl olsa ilgili alanına göre google yönlendiriyor bunları.

VipTema VipTema Vip Tema Web Tasarım Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad Ö** I**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 704 / 703
  • Ticaret 21, (%100)
Bir site sadece google reklamlarıyla ayakta durmaz ki, duran vardır elbette demek istediğim çöp site olmasını google reklamları belirlemez, farklı sponsorlarda edinebilir bir site yada bir ürün satıyodur, vip üyelik satıyodur vs. sonuçta para geliyo mu geliyo çöp site mi şimdi bunlar.

• Üyelik 08.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek memur
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 14
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
arz yoksa talep de yoktur diye bir şey yok, türkiye de yüzlerce şirket ve şirket dışında binlerce internet sitesi var, reklam çok ama kaliteli reklamı yayınlatmak ve reklamı tıklayacak kaliteli takipçileri bulmak lazım ki para getirsin, hayırlısı olsun bakalım

Okan_IŞIK bizim anlatmaz istediğimiz konu 0,02 ya da 0,03 gibi tıklama ücreti getiren site çöp sitedir benim gözümde, adamlar kendileri parayı vuracak ama yayıncı olarak bize para vermemek için ellerinden geleni yapacaklar, o zaman kusura bakmasınlar onlarda, gördüğüm anda engeli çakarım ben şahsen

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al