Merhaba bir kaç arkadaş ile görüştüm 2 kişide haber satanlar sadece görüntülerine 200 tl almışlar banka hesaplarına birde haber belgesi denen bir şey varmış medya okumadıgım için bilmiyorum onun olması lazım yani çıkıpta bu firma böyle böyle yapmış derseniz belgesiz başınız çok fena yanarmış mahkemeden alacagı maddi boyutu tahmin etmişsinizdir. Haberi satarsanız ne kadara sattıgınızı söylerseniz seviniriz kolay gelsin.
Bu basit görüntülük falan bir haber değil, özel haber kategorisinde yayınlanacak değerde. Haberi de ilk etapta bilgiyi satarak, haberleştirme işini ajanslara ya da kanallara bırakmayı planlıyorum. Zaten tek bir kişi alıp haber yapacak ve diğer kanallarda da bu dönecek. Beni pek bağlayan bir durum olmayacak.
Ajanslar almadığı, satamadığım takdirde ise, görüntüler ile gidip marketten ürünü faturalı olarak alarak **************lığı ispatlayıp teşhir edip haberleştiricem. Hukuken bir yaptırımla karşılaşmam mümkün değil çünkü iftira ya da öyle bir şey yok, bariz üçkağıt var. Elle tutulur gözle görülür bir konu :)
Düşünün daha geçen 20 gün içinde sahte alkolden onlarca kişi öldü ve haberim bu derece riskli işi yapan kurumsal bir firmayı deşifre ediyor. Hepimizin bildiği bir market bu denli pis bir iş yapıyor. Sahte alkol olayı ne kadar tvlerde döndü hepimiz gördük, tartışıldı konuşuldu sokağa yayıldı, bu bende ki bilgi de o derece etki yaratacak tartışılacak sokağa yayılacak ve büyük ihtimalle bir marka ciddi olarak bundan zarar görecek. Hiç bir güvenilirliği kalmayacak.