-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Mobile & Network Arts
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Son zamanlar'da grafikerlikten soğmamın diğer yanı ise spam grafikerleri. sağdan soldan Hazır PSD bulup ben tasarladım diyerek referans kasmaya çalışan ve sahte referanslar ile müşterileri kandıran kişiler artık bıktınrıcı.
Bugün bana gelen email'de şunlar dile getirilmektedir.
'' Berkay bey , sizi iyi bir grafiker sanıyorduk fakat görüyoruz'ki Cenk Altay tarafından hazırlanmış şablonu bize karşı kullandınız. Bu tür saygısız çalışmalarınızı kendinize saklayın''
bu email'i attıkdan sonra gerekli kanıtlar ve görüşmeler ile doğruluğumu kanıtladım. fakat kızdırdı. El emek ve göz nuru hakkı yemeyin. yedirmeyin
birde söz konusu kişi cenk ise beni flood'layıp kandırmaya çalışıyor referanslarımı.
Lütfen bu tür kişilere itibar etmeyin
Grafiker ararken en önemli dikkat etmeniz gereken şey ise şudur ; Referanslarına email yollayıp doğruluğunu kanıtlayınız. Aksi takdirde telif hakkı sağlayacağınız bir çalışma çalıntı çıkarsa ve bunu hak sahibi görüp mahkeme açarsa çok geç olur.
Grafikerlik küçümsenecek bir meslek değildir. ''Akıl-Hayal-Özveri-Geleceğe bakış'' kavramları ile gerçekleşir.
Saygılar berkay dinçer
8 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
U** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam bundan 4 yıl önce bende aynı sektörde tasarımlar falan yapıyordum. Bu konu yüzünden bıraktım. Bu tür insanlar bitmez ve asla bitmeyecek.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
AR-GE
-
-
Ad Soyad
K** G**
-
-
-
Ticaret
12, (%92)
ahh ahh hocam hiç girme bu mevzuya zaten :( . biz bu işlere gönül verip zaman harcayalım,eğitim alalım bazıları hazır psd indirip sadece ve sadece logunun üstündeki yazıyı değiştirerek ben yaptım desin. çok yazık çok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Reklam Ajansı
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
türkiye bilgisayar üzerinde bi çok konuda spammerlıklarıyla meşur yani yapacak bir şey yok
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Hocam bende konu açmıştım bunla ilgili, özellikle bionluk gibi sitelerde cirit atıyorlar çakma grafikerler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / K
-
Meslek
yazılımcı
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bu tarz konular bizim ülkede bitmez. herkes hazırcı. alıp değiştirmek bile yok. aynısını sunan çok fazla.
scopewm
https://goo.gl/kheJRt
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Mockup cıktı, erkeklık bozuldu malesef boyle.
Grafik Hizmetleri | https://goo.gl/kheJRt | behance.net/scopewm
BCanKARA
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Adamlar envatoda ki tasarım ve after effect şablonlarla bi bilmem kaçlık sitesinde para kasıyor. :) Özgün üreten kaç kişi var gösterin? En azından para kazanma kardeşim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Ui Designer
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bende sitemde çizgiğim photoshop dosyalarını ücretsiz dağıtıyorum çoktan logo kısmındaki ismim değişmiş vaziyette 3-5 siteye yüklenmiş bile :) gülüp geçiyorum adamlar bu şekilde hit kasıyor biz yaptığımız halde yerimizde sayıyoruz
1 kişi bu mesajı beğendi.
Youtube Kanalım : https://www.youtube.com/channel/UCVoiEsmK98SYw9alSD9Ja_A