-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Teknisyen
-
-
Ad Soyad
C** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Merhabalar,
geçenlerde sanırsam bi' arkadaş buna benzer başlık açmıştı fakat şuan bulamıyorum.
Şöyle ki; bir blog/portal açıp içerik gireceğim ama aynı zamanda bloğun ayrı bir sayfasında bi'şeyler satmayı düşünüyorum. Ufak tefek şeyler. Misal ev aletleri, çatal bıçak falan.
Ödemeleri havale/eft ile alacağım. Böyle bir durumda devletin benden vergi falan alması söz konusu olur mu? Vergi hangi durumlarda ödenir? Biraz bilgilendirir misiniz?
suskun009
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Şuan işsiz...
-
-
Ad Soyad
Y** Y**
-
-
-
Ticaret
17, (%88)
Yorumum beğenilmedi :) bilmiyorum deyip geçiyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
yok
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
76, (%87)
Eğer bir ürün satışı yapıyorsanız mecburi olarak vergi vermek zorundasınız 1 liralık ürünün bile satsanız vergisini ödemelisiniz, vergi vermek yerine 2 3 tane banka hesabı açıp(hepsi farklı kişiler adı altında) halledilebilir fakat ne derece sağlıklı olur bilmiyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
T** G**
-
-
-
Ticaret
75, (%100)
Satışını yapacağınız herşeyde zorunlu.Tanıdığınız biri varsa %18 i onun vergisi altında öder fatura kesersiniz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Wordpress/Php/React/Laravel/Codeigniter/Woocommerce işleriniz için Pm atınız.
www.tayfunguler.org
Neoyun
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İnternet girişimcisi
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
E-ticaret durumlarında, aylık satış hacminiz 10000 TL veya üstüne ulaşmaz ise ve tek bir işlemde 5000 TL veya üstü ödeme almazsanız sıkıntı olmaz. Eğer yapacağınız işlemler bu miktarların altındaysa, hiç bir denetlemeye takılmazsınız.
Kendi şirketimin muhasebe bölümünün bağlı olduğu mali müşavir (mali müşavirler odasında ilçe başkanlığı yapıyor) ile bu konu hakkında konuştuğumda böyle bilgi verdi. Ben fatura kesmek zorundayım çünkü yukarıda belirttiğim rakamların kat kat üstüne ulaşıyorum fakat sizin için gerek olacağını düşünmüyorum. Burada tecrübesi olmayan arkadaşlar yorum yapmasın, yok vergisiz kazanç olmaz ve benzeri gibi kulaktan duyma korkutmalara gelmiş arkadaşlar lütfen insanların kafasını karıştırmayın.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
T** G**
-
-
-
Ticaret
75, (%100)
Neoyun maliye bakmadı diyelim.Ben şikayet edersem ne yapacaklar.Suç :)
Wordpress/Php/React/Laravel/Codeigniter/Woocommerce işleriniz için Pm atınız.
www.tayfunguler.org