-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Mücadele
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
22, (%100)
Merhaba arkadaşlar yeni bir vds sunucu kiraladım. Öğrenmek amacı ile ama tam anlamıyla neler yapabileceğimi bilmiyorum. Kuracağım, kaldıracağım programlar veya neler yapmam lazım bilen varsa anlatırsa sevinirim.
Yada hakkında makale vs bulunan siteler videolar varsa paylaşırsanız tüm arkadaşlarda buradan yola çıkarak merak ettikleri şeyi bulabilirler.
Ek olarak: Zaman ayıran herkese teşekkürler :)
cliaweb
Web Hosting Sağlayıcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
R** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhabalar,
Windows server için bazı makalelerimiz mevcut, ancak hangi amaçla kullanacağınıza göre google üzerinden makaleler araştırabiliriniz;
http://blog.cliaweb.com/kategori/windows-serverSaygılarımızla ...
Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Network & Linux/UNIX
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
89, (%100)
Windows VDS ler zaten hazır halde veriliyor size. Kendi işletim sisteminiz gibi uzaktan bağlanarak kullanabilirsiniz. Genelde upload işlemleri için kullanıyor çoğu kişi.
Kendi bilgisayarınızdan win + r ardından mstsc yazın açılan pencereye uzak bağlantı ip adresini ardındanda kullanıcı adı ve parolayı yazarak bağlanın makineye.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Network & Linux/UNIX
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
89, (%100)
Siteni barındırmak için IIS web server, dns server, MySQL server ve php gibi yazılımları kurman lazım. Buda çok zor ve bilgi gerektiriyor. Size önerim plesk kurmanızdır. Pleskin setup.exe gibi dosyasını indirerek program kurarmışcasına ireli ireli diyerek kurulumu bitirip, siteniz için sunucuya çevirebilirsiniz VDS i. Ama neden linux değilde windows makine aldınız?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Network & Linux/UNIX
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
89, (%100)
Öğrenmek için benim söylediğim cümleler yetmez hocam. İnternette videolar izleyin, makaleler okuyun. Zor ve zaman alan bir işlemlerdir. Sunucu dediğin anda akla ilk olarak linux gelir ve en çok linux kullanılır o yüzden söyledim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Network & Linux/UNIX
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
89, (%100)
Ne yazık ki makale yada video bilmiyorum hocam. Kendi kafamın içindeki bilgiler yetiyor. :) googleden aramalar yapabilirsiniz.