-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
doktor
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
Biliyorsunuz hepimizin başı bu kötü botlarla dertte. Doğal olarak bizimde.
Sitemize günlük 15K ziyaretçi geliyor.
Ancak haber başı okunmaya baktığımızda 3000,4000, 5000 gibi okunma sayıları görüyoruz ancak analyticsten kontrol ettiğimizde günlük hitimiz 15000 civarı.
Yani her haberi 3000 civarı okunma olsa normalde günlük hitimiz 300bin civarında olmalı ki değil doğal olarak kana 280bin hit kötü botlar.
Bunları nasıl engelleyebiliriz.
Biz ufak bir htaccess değişikliği ile bu kötü botları
http://sonhaberizle.com/songuncelhaberler.php göndermeye çalıştık.
Yanlız normalde bizim anasayfaya giren kişiler de bu adrese yönleniyor mu bilemiyorum. Ayrıca index hızımız düşer mi onuda bilmiyorum.
Server hızımız gerçekten yükseldi ve server yükü azaldı. Ancak botların ip adreslerini alamadık.
Kötü botlardan kurtulmanın başka bir yolu var mı
Görüşleriniz ve önerieriniz bizim için çok önemli...
Son Haberler www.haberdetaylari.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Bilgisayar Operatörü
-
-
Ad Soyad
F** S**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Anasayfanıza direk giriş yaptım yönlendirilmedim. Bazen cpu sorunu yaşıyorum spam ve botlardan şüpheleniyorum bende. Bunun bir çözümü olmalı. htaccess 'e eklediğiniz kodları paylaşırsanız denemek isterim bende ...
.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
IT
-
-
Ad Soyad
Ö** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
.htacsess ile bir sayfaya yönlendirmek yerine bot girişlerini direk engelleseniz daha mantıklı olur kanısındayım, bilinen arama motorları harici tüm botları .htacsess kullanarak engelleyin,
ayrıca analiytcs google da Edinme - Genel Bakış - Referal kısmından botları testip edip ( Genelde spam siteler %100 hemen çıkma oranına sahiptir) Yönetici - filtreler - Filtre ekle kısmını kullanarak spam siteleri hitinizden düşürün, sitenizin hemen çıkma oranını düşürmeniz sitenize olumlu yansır diye düşünüyorum.
Google ' da htaccess ile spam site engelleme şeklinde arama yapınız, birçok makale var. reklam olmaması açısından buraya yapıştırmadım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
doktor
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
.htacsess ile engelledim ancak engellenmeyenlerde olabiliyormus. Onlarıda yönlendirme yapılması gerkir diye okuduğum ingilizce makalaler vardı. Yönlendirmeyi de onun için yaptım. Hatta ip toplamada diğer arkadaşlara spam yapan ipleri bulup paylaşayım diye kayıt altına aldım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
ayakkabı boyacısı
-
-
Ad Soyad
H** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
verdıgın sayfda f5 e basılı tuttum 1500 zıyaretcı oldu bı anda
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
doktor
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
Aslında gereksiz ve kötü botların ip listesi yayınlasak herkes faydalanabilir ve engelleyebilir. İp listesi olan var mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Uzman Biyolog
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
Kasmayın Cloudflare kullanın. .htacess ile engelleme yapın, sorun çözülsün.
Bilim Forum | Bilimgunlugu.com