-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** D**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Merhaba sevgili WMARACI üyeleri,
Az çok ingilizce biliyorum ama çağımızda gerçekten ingilizcenin önemli bir yeri var o yüzden ingilizceyi güzelce öğrenip ilerki meslek hayatımda kullanmayı düşünüyorum.
Şu anda telefon ve pc platformları üzerinden
Busuu üzerinden ingilizce pratikler görüyorum hakkatten yararlı bi platform olmuş.
Ama daha fazla öğrenmek istiyorum ne kadar çeşitli yol o kadar iyi.
Önerileriniz nedir ?
Allah hep güzel insanlar çıkarsın karşımıza.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Psikolog
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kişisel görüşüm İngilizce'nin zorunda kalmadan öğrenilemeyeceğidir. Yani istediğiniz kadar teorik eğitim alabilirsiniz ama bu teoriyi kullanmadığınız zaman ya da konuşmak-yazmak değil de test sınavları üzerinde kullandığınız zaman hiçbir anlamı kalmıyor; "anlıyorum ama konuşamıyorum" klişesine geliyor iş.
Gene de bir öneri de bulunmam gerekirse -adını hatırlamıyorum, özür dilerim-; film üzerinden öğreten bir platform vardı. Duolingo da fena değil diyorlar.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
duolingo bunun için iyi bir platform, yalnız ortalama ingilizce bilgin olduğunu var sayıyorum. öncesi için de bir çok platform var ama senin kendine katabileceğinden fazlası değil. Kelimelere aşina olup, ingilizce cümle ve zaman yapısının nasıl olduğun emin olduktan sonra, ingilizce kısa kitaplar oku. çok fazla yardımı olur. bu kitaplar çok incedir ama zaman tanımı konusunda cok işe yarar. Anlamıyorum lan dıyerek bırakma anladığın kadarıyla olur o iş. anlamadıkların sadece kelıme eksıgı ve "tense" sıkıntısı. ama once kelımelerın nasıl ısledıgını anla en son tenselerle ılgılı kendını saglam bır derse sokarsın.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Ameke
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hocam kendimden örnek vereyim üç yerde takılıyorum her gün
lingualeo en başarılısı gibi duruyor gold üyelik almak lazım indirim bekliyorum
duolingo kullanıyorum en azından grammer için iyidir
south parkı da ingilizce altyazı olarak izliyorum
gelişme var hissediyorum :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
Ömrün sigara gibi eriyip sönecek. bastıracaklar topraga bir sigarayı kül tablasına bastırır gbi
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** D**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
@majorkun deniyim hocam ne zamandan beri kullanıyorsunuz
Allah hep güzel insanlar çıkarsın karşımıza.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Ameke
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
12 gündür yeniyim bende :) duolingo da 10. seviyedeyim beginner seviyesi de olsa çok şey kattı bana. zaten bu yıllara kadar karışıkta olsa bir birikim var gerek oyunlardan gerek derslerden duolingo en basit şekilde grammer kurallarını bağlaçları in,on,to,of felan nerelerde kullanılacağını öğretti ama dediğim gibi beginner den öteye geçilemez duolingo da.
lingualeo beya bir kaliteli içerik bakımından dolu dolu ted videolar apayrı bir olay zaten
şuan south parkı ingilizce altyazı olarak izliyorum aslında yanlış diziyi izliyorum sonuçta sokak ağzıyla konuşuyorlar :) friends, How I Met Your Mother felan izlemek daha mantıklı ama beni sıktığından izleyemiyorum.
Ömrün sigara gibi eriyip sönecek. bastıracaklar topraga bir sigarayı kül tablasına bastırır gbi
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Teknoloji ve Psikoloji
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
TED Talks ve Coursera'ya göz atın. Özellikle TED Talks inanılmaz yardımcı olacaktır. Tabi az çok konuşma esnasında anlayabilmeniz lazım.
mhalat
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
M** H**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Geçtiğimiz günlerde bende benzer bir konu açmıştım. İngilizcemi geliştirmeye çalışıyorum. Özellikle konuşma çekingenliğini giderme ve konuşulanı anlama noktasında eğer isterseniz bir skype vb. gibi konuşabileceğimiz bir ortamda grup kurup pratik yapabiliriz.
AzX66
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
ben teknoloji haberlerini yabancı sitelerden alıp Türkçesini kendi sitemde yazıyorum aynı zamanda lingeleo kullanıyorum kelime bilgimi geliştirmeye çalışıyorum ama maalesef İngilizce makale yazamıyorum :(
Onvr
# Root
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
AR
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İmkanınız varsa yazın 3 aylıgına yurt dışına çıkın orada bir iş yerinde çalışın, böyle daha kolay öğrenirsiniz. Diğer türlü biraz zor.