Merhaba
1 hafta önçesine kadar sunucu da hiç bir sorun yoktu zaman zaman online den takip ettiğimde 1 gün en fazla 50 kişi bir anda siteye giren oldu. Hiç bir sorun yoktu.
Neyse sunucu da 1 hafta içinde cpu sorunu ile karşılaştım. sayfayı yenilediğimde yüzde 80 lere kadar cıkıyordu. Biraz zorlamamın sonrasında siteyi sildim ve wordpress yeniden kurdum sayfayı yenileyince cpu yüzde 60 a cıkıyor. Sonra sorunu hostinglerinde olduğunu kabul ettiler ve düzelttiler. Sayfayı yenilediğimde yüzde 0 görünüyordu. Daha sonra siteyi yeniden yedeklerimle aktif hale getidim. Daha sonra 2 saat içinde hiçbir sorun yoktu 2 saat sonra cpu tekrar fırladı yüzde 80 lere tabi buarada yine ticket atarak konusuyorum. Bu işlemleri gerçekleştirrken yaşarken.
Sayfayı yenileyince cpu yüzde 80 e cıkıyor.
Daha sonra şuanda yeni wordpress kurdum ftp public_html içerisine wordpress klasörü acarak yeniden kurudm bu seferde yenilediğim zaman yüzde 60 a yine cıkıyor acaba diyorumki üst pakete geçmem için hostingde bişey mi yapıyorlar suspend mi atıyorlar yada nebilim bişeymi yapıyor. Elimde kanıt olmadığı için avukatımla görüşüp dava acamıyorum. Ama elime kanıt geçerse ve ilk işim dava acmak olucak.
İnşallah ilerde sunucularda hosting kullanıcılarına üst pakete geçmeleri için bir şeyler yaptığını duymayız umuyorki ben kendi fikrimce elime böyle şeyler kanıt geçerse webadam.com hosting kurucuna ve çalışanlarına dava acacağıma arz ederim.
Sonuç olarak sorun halen yaşanmaktadır. siteye 5 kişi girince sayfa kitleniyor site kitleniyor sayfalar acılmıyor yada cok geç acılıyor.
Ticket atarken işine gelenleri cevaplıyorlar işine gelmeyenleri görmemezlikten geliyorlar. Ben a diyorum o b diyor.
Hostingden ticket ile konustuklarımı bu alana yazıyorum Birde en altta konustuklarımın kanıtı için resim tam sayfa koyuyorum.
Yeni konusulandan eski konusulana göre sıralanmaktadır. Bu yüzden en altta üste doğru okumanızı tavsiye ediyorum anlamanız için yani.
Musteri Hizmetleri Yv. Yetkili
Merhabalar,
Bulunduğunuz sunucuda 149 hosting paketi bulunmaktadır.
Sunucudaki tüm müşterilerimiz aynı kaynağı kullanmaktadır.
Donanımsal bir sorun olması durumunda bu sorun sunucudaki tüm müşterilerimizi etkileyecektir.
Yazılımsal sorun olması durumunda bu sorun sadece sorunlu siteyi etkileyecektir.
Yazılımınızın düzgün yapılandırılmaması, gereksiz scriptlerin, döngülerin kullanılması, optimize edilmemiş veritabanı sorgularının kullanılması durumunda sitenizde cpu kullanımı yükselecektir.
Sizin de farkettiğiniz gibi yirmi Ondört temasında siteniz daha düşük cpu tüketirken kullandığınız tema yüksek cpu tüketmektedir.
Temanızı gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.
Ayrıca cpanel üzerinde görünen cpu kullanımınız limitinize orantılanmaktadır.
Cpaneldeki % 20 cpu kullanımı %25'lik cpu limitinizin %20'dir fakat cpanel anlık olarak gösterim yapmamaktadır.
Dakikalık ortalamayı göstermektedir.
Yine cpaneldeki giriş süreçleri, sitenizin aynı anda kaç işlem başlatabileceğini göstermektedir.
Sitenizde cpu limitinin tamamı kullanıldığında sitenize erişim yavaşlayacaktır, siteniz kapatılmayacaktır.
Müşteri Hizmetleri HK Yetkili
Sayın müşterimiz,
Bulunduğunuz sunucuda herhangi bir problem bulunmamaktadır.
cPanel üzerindeki kontrol ettiğiniz CPU kullanımı alanı sürekli olarak değişmektedir.
CPU kontrollerinizde önemli olan sürekli olarak % 90 ve üzerinde kullanım sağlandığında sitenizde yavaşlık problemleri meydana gelmektedir.
Hesabınızın 1 çekirdek başına kullanabileceği maximum CPU değeri % 20 olarak belirlenmiştir. İlgili limitlerin üzerine çıkıldığında sitenizde yavaşlamalar meydana gelebilmektedir.
Siteniz 40k hit alıyor ise veya hitiniz günlük 10 kullanıcıda olsa uygulamanızda herhangi bir şekilde optimizasyon işlemleri sağlanmadı ise probleminiz devam edebilir. Hesabınızdaki % 20 CPU limiti aşıldığında sitenizde yavaş açılma problemi yaşanacaktır.
Konu ile ilgili sunucu taraflı bir problem görünmüyor. Kaynaklarınızı limitlendirmeden kullanmak istiyor iseniz bulut sunucu hizmetlerimizi gözden geçirmenizi önermekteyiz. Sitenizi tamamladıktan sonra, tarafımıza geri dönüş sağlayabilirseniz eğer sunucu üzerinden tam olarak gerçek CPU oranınızı size resim olarak iletebiliriz.
Engin Düzenli Müşteri
Bakın sorduğum sorularıma karşılık hep eksik cevap almaktayım. Belirli limitlerin olduğunu farkındayım ya bu limetler de yanlışlık var yada sunucu da problem var. Benden başka sunucuda sıkıntı yaşıyan yokmu acaba yada benim bulunduğum sunucuda mı problem mi var. Sunucuda aynı an kaç kişi barındırıyorsunuz bilmiyyorum ama sıkıntılar devam etmektedir.
Şimdi yeniden konrol ettiğimde cupunun fırladığını bellektede problem olduğunu düşünmekteyim.
http://www.biryoo.com/wp-content/uploads/2015/12/FireShot-Screen-Capture-024-cPanel-Ana-Dizin-linux1_webadam_com_2083_cpsess7013277194_frontend_paper_lantern_index_html.png
Yani siz 1 sitenin karşılığında giriş saysının 10 20 yada 50 kişi olarak mı görüyorsunuz. 40K okurum olsa ben nabıcam. Suncu fırlıcakmı.
Taki ben siteye girinlern sayısı olark 1 kişiden bahsediyorum sitye 2 kişi 3 kişi 4 kişi yada 5 kişi girince site kapanacakmı bunu demek istiyorsunuz . Ayıptır yaa.
Dediğim gibi ben siteye giren yok sadece ben giriyorum ve 1 kişi nin istatistikleri aşağıdaki resim ise diğer istatistikleri görmek istemiyyorum zaten .
http://www.biryoo.com/wp-content/uploads/2015/12/FireShot-Screen-Capture-024-cPanel-Ana-Dizin-linux1_webadam_com_2083_cpsess7013277194_frontend_paper_lantern_index_html.png
Bu performanları 5 kişi ile sınırlıyorsuz google ne durumda şimdi çok iyi anlıyorum. Sunucuda problem olduğunu düşünmekteyim.
Sayın müşterimiz,
Paylaşımlı sunucularımızda her hosting hesabı için atanan belli limitler bulunmaktadır ve limitler hesaplara özel düzenlenememektedir. Konu ile ilgili temanızda problem olduğu görünmektedir. Size daha önceki maillerimizde temalarınızı, uygulamanızı ve eklentilerinizi nasıl optimize edebileceğiniz konusunda detaylı bilgi verilmiştir.
İlgili limitler hesabınız için yetmiyor ise bulut sunucu hizmetlerimizi inceleyebilirsiniz.
Engin Düzenli Müşteri
Eklentilerin hepsini kaldırdım tema benim yaptığım tema istatik.
http://www.biryoo.com/wp-content/uploads/2015/12/FireShot-Screen-Capture-019-cPanel-Ana-Dizin-linux1_webadam_com_2083_cpsess7013277194_frontend_paper_lantern_index_html_post_login4450623920.png
Eklentileri kaldırdım wordpress/wp-admin yani admin panelini yenilediğim zaman:
http://www.biryoo.com/wp-content/uploads/2015/12/FireShot-Screen-Capture-021-cPanel-Ana-Dizin-linux1_webadam_com_2083_cpsess7013277194_frontend_paper_lantern_index_html_post_login4450623920.png
Buda default temada wordpress in Yirmi Ondört teması: sayfayı yenilediğim zaman:
http://www.biryoo.com/wp-content/uploads/2015/12/FireShot-Screen-Capture-023-cPanel-Ana-Dizin-linux1_webadam_com_2083_cpsess7013277194_frontend_paper_lantern_index_html_post_login4450623920.png
görüyorumki defaul temada cpu problemi yok önemli değil default tema kullanırım bende yada yaptığım temayı yeniden gözden geçirmek zorundaki kalıcam önemi yok default olarak da kullanırım.
Ama hala Bellek Kullanımı ve Giriş Süreçleri nde istatistiklerin fırladığını görmekteyim. Bellek kullanımınıda düzeltmenizi istiyoruum.
Açıkcası Giriş Süreçleri n ne işe yaradığını bilmiyorum 20 tane sınır var Giriş Süreçleri nde eğer 20 dolunca ve 21 kişince girinçe Giriş Süreçleri nde dolayı site kapanmayacaksa sorun yok ne işe yaradığını bilmiyorum.
Geriye sadece bellek kullanımı kaldı bellek kullanımınıda düzeltirseniz geriye bişey kalmıyor çünkü bellek kullanımı abartısz artış var.
Engin Düzenli Müşteri
Sitemin yedeğini geri yükledim sorun halen devam etmektedir.
Görüntü:
http://www.biryoo.com/wp-content/uploads/2015/12/FireShot-Screen-Capture-018-cPanel-Ana-Dizin-linux1_webadam_com_2083_cpsess7013277194_frontend_paper_lantern_index_html_post_login44506239201.png
Ayrıca Bellek kullanımı ve Giriş Süreçleri de anormal gözüküyor.
Sayın müşterimiz,
Bulunduğunuz sunucunun Web servisinde bir problem sebebiyle bu problem yaşanıyordu, tarafımızca gerekli aksiyonlar ve düzenlemeler sağlanmıştır. Sitenizi tekrar aktif ettikten sonra tarafımıza geri dönüş sağlayabilirseniz eğer sunucu üzerindeki gerçek CPU kullanımınız tekrar kontrol edilecektir.
Engin Düzenli Müşteri
Bakın sunucuda problem var diyorum tekrar ediyorum sucunuda problem var tekrar ediyorum sunucuda problem var kestirip atmayın dediklerimi dikkate alınmasını istiyorum 1 haftaya kadar hiç bir sorun yoktu 1 hafta içinde problemler cıktı diyorumki cpu yüzde 80 ne kadar zaman zaman fırlıyor bu fırlamda sayfaya girildiğinde veya sayfa yenilendiğinde kaynaklanıyor.wordpress pluglerin coğunu kaldırdım yani ben plugin kullanamayacakmıyım anlamınamı geliyor tabiki hayır milyarlarca site wordpress kullanıcıları var ve bu kullanıcılar bu sitelerde pluginleri en az 10 tane kullanıyorlar coğuda bilindik eklentiler.
javascript veya php yada js yada neyse artık bunları engelleyen bir şey var bunlar calışınca cpu fırlıyor bu normal değil ilk defa hosting kullanmıyorum dediğim gibi bu durum 1 haftadır var sorunu çözüp lütfen düzeltin kestirip atmayın sucu karşı tarafa atarak bilmem ne kodların kullanmasıyla şu işlemler oluyor demeyin.
Ben diyorimki cpu hiç oynamaması lazım paneldeki yüzdelik 0 da kalması gerekiyor. Sunucunuzda hata var biyerde sıkıntı yaratıyor yada sunucuda değişiklikler yaptınız neyse artık bu değişiklikler sonucu olan bana oluyor vede oldu.
Bakın siteyi siliyorum komple bütün emeklerim 1 yıllık emeğim boşa yani çöpe gitti. wordpress yeni kurdum ve
aynı sıkıntı yine var altta resim atıyorum.
http://www.biryoo.com/wp-content/uploads/2015/12/FireShot-Screen-Capture-012-cPanel-Ana-Dizin-linux1_webadam_com_2083_cpsess401332782_frontend_paper_lantern_index_html.png
Buda önçeki yüzde 60 lara kadar fırlarken panelden bir görüntü
http://www.biryoo.com/wp-content/uploads/2015/12/FireShot-Screen-Capture-015-cPanel-Ana-Dizin-linux1_webadam_com_2083_cpsess401332782_frontend_paper_lantern_index_html.png
üsteki resimde yüzde 60 ne kadar fırladığını görmekteyiz bu fırlamyı admin panelini yenilediğimde karşılaştım ve anasayfaya tıkladığım zamanda ilk girişde yüzde 40 da kadr cıkmaktadır. yani yüzden 40 diyorum yani siteye 3 kişi girse 3 kişi giremiyecek girse bile 3 kişide aynı anda anasayfaya tıkladığın cupu dolacak fırlıcak. bunlarıda yine yeni kurduğum wordpress de karşılaşıyorum. Aynı şekilde birde başka script denim dedim piwik de de aynı sıkıntı yaratıyor bu sefer piwikde yüzde 80 ne fırlıyor.
Gerçekten ben kiminle görüşüyorum hostingden anlıyormusunuz yoksa işe yeni girmiş elemanmısınız ?
Aslında sizden şüpelenmiyorum değilde sunucu belkide bişey yaptınız bide bana yetmez gibi
Paylaşımlı sunucularımız yerine bulut veya dedike sunucularımızı inceleyebilirsiniz.
diyorsunuz.
Ayıptır yaa.
Lütfen bu sorunu çözün kestirip atmayın siteyi de sildim. wordpress kurdum yukarda söylediğim gibi aynı durumla karşılaşmaktayım. Sorunu çözün tekrar söylüyorum sorunu çözün.
Eğer hala sorunu çözemiyorsanız bazı kaynaklara karşılaştım. oldukca bunlar ile karşılaşan az değil. İngilizcem iyi değil ama cupu fırlama ile ilgili karşılaşanların olduğunu en azından farkettim.
googlede arama sonuçları
https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=lsphp5+cpu
lsphp5 cpu site:www.litespeedtech.com
https://www.google.com/search?q=lsphp5+cpu+site:www.litespeedtech.com&biw=1920&bih=955&sa=X&ved=0ahUKEwi4sMHk9rvJAhXFBiwKHaFiD7cQrQIIKigEMAA
Birde bakın hiçbirşey yapamıyorsanız. sunucumu yenileyin yeniden kurun yada yeni sunucu verin. Tüm bilgilerimide sıfırlayın sunucu bilgilerimi yani . Ne yapıyorsanız yapın bu durumu lütfen düzeltin.
1 ay önçe baktığım da böyle sıkıntılar yoktu panelde kontrol ettiğim zaman da 0 gözüküyordu daki son 1 hafta ya kadar herşey değişti siteye 5 kişi girse 6 cı kişi giremiyecek olurmu böyle şey yaa.
Sayın müşterimiz,
https://linux1.webadam.com:2083/login/ linki üzerinden hesap bilgileriniz ile giriş sağlayabilirsiniz.
Her sunucuda bulunduğu gibi paylaşımlı sunucularımızda hosting kullanıcıları için atanan bir CPU ve Memory limiti bulunmaktadır. Hesabınızın 1 çekirdek başına kullanabileceği maximum CPU değeri % 20 olarak belirlenmiştir. İlgili limitlerin üzerine çıkıldığında sitenizde yavaşlamalar meydana gelebilmektedir.
Sunucu yanıt süresi tam anlamıyla sizin uygulamanız ve mysql veritabanınızın arasındaki işlenen sorgular ile doğru orantilidir. Eğer hitiniz yüksek ise CPU veya Memory kaynağını uygulamanız içerisindeki php sayfaları yoğun derecede kullanıyor ise bu sizin sunucu ve script arasındaki performans sorunlarına yol açması anlamına gelecektir.
Bizim uygulama taraflı bir desteğimiz olmadığı için en sağlıklı optimizasyon işlemlerinizi bulut veya dedike sunucu alarak scriptiniz için sizin uygulamanız olacaktır. Bildiğiniz üzere paylaşımlı sunucularda belirli bazı limitler olmakta ve bu limitler tüm kullanıcılara eşit olarak dağıtılmaktadır.
Uygulama optimizasyonu ile ilgili size detaylı bilgi vermek isteriz, ilgili düzenlemeler sonrası site ile sunucu arasındaki hız ve performanstaki iyileştirme farkı % 50 olarak değişebilmektedir.
* Siteniz dış kaynaktan veri çekiyor ise örneğin ( js,css, veya file_get_content ile çekilen veriler ) yavaş açılma problemi yaşayabilirsiniz.
* Javascript ve css dosyalarınızda sıkıştırma ( Compress ) işlemi sağlamanız, sitenizin yararına olacaktır.
* Uygulama ve veritabani arasındaki yapıda bir optimizasyon işlemi yapılmıyor olabilir. ( select,update )
* SQL sorgularınızın uzun bir döngüye girerek fazla yük taşıyan sorguların ilgili sitenize performans kayıplarına sebep oluyor olabilir.
* Database cache kullanılarak ilgili SQL sorgularınızı optimize edebilirsiniz.
* Sitenizin anasayfa boyutu yüksek görünmektedir. Anasayfa boyutunu küçültmeniz sitenizin daha hızlı açılmasını sağlayacaktır.
Bu işlemler tarafınızca yapıldığında sitenizin açılma performansı ve stabilitesi daha yüksek seviyeler çıkacaktır. Dilerseniz size özel çözümler de üretebiliriz. Paylaşımlı sunucularımız yerine bulut veya dedike sunucularımızı inceleyebilirsiniz.
Engin Düzenli Müşteri
Merhaba;
verdiğiniz adrese malesef erişemiyorum.188.166.48.130:2082
Ayrıca birşey farkettim tema değiştim olmadı yeni wordpress indirdim siteye zarar vermeden dosyaları günçelledim yinede işe yaramadı. Farkettiğim şey sayfayı yeniledikten sonra yüzde 80ne cıkıyor demekki 2 kişi aynı anda anasayfaya giriş yapsa ya cok geç erişecek yada sayfa yüklenmicek.
Aynı şekilde siteye altta piwik yükleyerek aynı şekilde denedim sayfayı yenileyince cpu fırlıyor
Bu normal değil sunucu da problem olduğunu düşünmekteyim. Demekki 2 kişi aynı anda girse cpu fırlıcak yani bu normal değil sitelere erişim milyonlar ca kişi giriyor ben 2 kişiden bahsediyorum bu normal değil lütfen durumu düzeltmenizi rica ediyorum. Sunucu da problem olduğunu düşünmekteyim.
Müşteri Hizmetleri Yv. Yetkili
Merhabalar,
Altyapı değişikliği yapıldı için IP adresiniz değişmiştir.
Bu nedenle http://188.166.48.130:2082 adresinden erişim sağlanamamaktadır.
CPU kullanımınız sürekli yüksek değildir, aralıklarla yükselmektedir.
Bu nedenle anlık kontrollerde cpu kullanımını göremeyebilirsiniz.
Engin Düzenli Müşteri
Cpu kullanımı sizin panelinizden kontrol ettim 0 gözüküyor. Sitede herhangi değişiklik yapmadım Aynı eklentiler mevcut. Neyse şuanda sorun yok teşekkür ederim.
Birde daha önçeden panele şu şekilde girerken:
http://188.166.48.130:2082
Galiba şundan itibaren böylemi bağlancaz:
https://linux1.webadam.com:2083/
Müşteri Hizmetleri Yv. Yetkili
Merhabalar,
Paylaşımlı sunucularımızda % 25 cpu limiti bulunmaktadır.
Paketinizi incelediğimizde bu limiti tamamen kullandığınızı görmekteyiz.
http://turdepo.com/i/Ix7fcs.png
Yazılımınızı gözden geçirerek yüksek cpu kullanımına neden olan scriptte düzenleme yapmanızı tavsiye ederiz.
Ayrıca cache eklentileri kullanarak cpu kullanımınızı düşürebilirsiniz.
Engin Düzenli Müşteri
Merhaba 1 haftadır sitede anormal şekilde yavaşlık var googlede başka sitelere girince normal ama benim birryoo.com sitesine girince site yavaş bazen hiç bir sorun olmuyor normal şekilde hızlı yükleniyor ama şu son 3 saattir bazen cok iyi bazen aşırı derecede yavaş ? Çoğunluk ile yavaş ?