lostyazilim

Google Page Speedten Tam Puan Almak

8 Mesajlar 1.461 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

mertekin34 mertekin34 Beşiktaş Kullanıcı
  • Üyelik 07.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Fotoğrafçı, Editör
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 250
  • Beğeniler 98 / 31
  • Ticaret 0, (%0)
Herkese selam. Bir şeyi yapıyorum bir şey eksik çıkıyor sitemin analizinde. Mesela bazı şeyleri halletim ama hala şunu yapın falan diyor o uyarılardan nasıl kurtulurum arkadaşlar? Örneğin tarayıcı ön bellekleme özelliği kullanın diyor eklenti kurdum hala o tavsiye çıkıyor analizde.

wmaraci
reklam

Heuristic Heuristic Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Web Hacking, Exploits/Vuln.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 4777
  • Beğeniler 1139 / 2068
  • Ticaret 297, (%99)
Tarayıcı önbellekleme özelliğinden yararlanın, Pagespeed sorgu sonuçlarında ekseriyetle bütün site sorgularında karşılaştığımız bir uyarı bu. Peki ne demek istiyor Google Pagespeed bize "Tarayıcı önbellekleme özelliğinden yararlanın" şeklinde bir ileti ile ?

Çok açık. Geçtiğimiz günlerde yaptığım paylaşımlarda Google yönergelerine uygun, Kalite Kurallarını dikkate alan web siteleri hazırlamanın ne denli önemli olduğunu ve sıralama konusunda çok ciddi katkıları olduğunu anlatmıştım.

Css Sprite konusundan sonra gün be gün önem kazandığına itimat ettiğim Tarayıcı önbellekleme özelliğini nasıl kullanacaksınız ve ne anlama geliyor?

Tarayıcı önbellekleme özelliği ; Cache sisteminin aktif olmasından başka bir şey değil aslında. Kullanıcılarınız sitenize her yeni giriş yaptıklarında, sayfanızda bulunan "image, swf, js" gibi dosyalarınızın "reload" tekrar yüklenmemesini sağlayacak ve sayfa açılış zamanınızı arttırmış olacaksınız. Sanırım en net şekli ile anlatımı bu olur. (:

Bu özelliği aktif hale getirebilmek için bir .htaccess dosyasına ihtiyacınız var. .htaccess ne işe yarar ya da nasıl yaratılır ilgili konuda ufak bir araştırma ile bilgi sahibi olabilirsiniz.
htaccess dosyasına entegre etmeniz gereken kod betiği :

ExpiresActive on
ExpiresDefault "access plus 1 year"

İlgili bağlantıda (betik.txt) yer alan "js, jpg, png, css, gif, php" gibi dosyalarınızın önbellekleme süresini uzattık. "Return User" yani sitenizin stabil kullanıcıları 2. kez sitenizi açtıklarında bu tarz dosyalarınız "reload" olmayacak ve sayfa açılış zamanınızı minimize etmiş olacaksınız.

Makaleyi dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz (; insanların işine yarasın ki yeni yetme "SEO Uzmanları", "Hacı, hocalar", milletten analiz ayağına para çarpmasın. ^^

Arkadaşlar bu günlerde kendimi site optimizasyonuna adadım Yukarıda ki makalede anlatılmak istenen kısaca şu, Verilen kodları .htacess'e eklerseniz bu kodları sitenize her girildiğinde bilgisayarınıza veri indirmek yerine var olan verileri çalıştırarak hızlandırmaya yarar ben denedim gayet başarılı denemenizi tavsiye ederim.
techandworld snszhytnaq

kişi bu mesajı beğendi.

Bloggokhantekin Bloggokhantekin Bloggokhantekin.com Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek MUHASEBE
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad G** T**
  • Mesajlar 1039
  • Beğeniler 169 / 168
  • Ticaret 4, (%100)
Merhaba
Hocam bu kodu Blogger için kullanabilir miyiz? , kullanırsak nereye eklemeliyiz?
Şimdiden teşekkürler.

xFeyz xFeyz creative solutions Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek developer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 704
  • Beğeniler 195 / 222
  • Ticaret 8, (%100)
vallahi max. yapabildiğim 97 / 100 :) daha da arttıramadım.

EFSANE! | omerbeyoglu.me
wmaraci
wmaraci

BCanKARA BCanKARA Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum -
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 621
  • Beğeniler 168 / 255
  • Ticaret 2, (%100)
Tarayıcı önbellekleme hatasını google kendi adsense javascriptleri içinde çıkarıyor. Yani yapacak bir şey yok bir yerden sonra. :)

Yanlışım varsa eğer düzeltsinler.
anonymated

kişi bu mesajı beğendi.

mertekin34 mertekin34 Beşiktaş Kullanıcı
  • Üyelik 07.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Fotoğrafçı, Editör
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 250
  • Beğeniler 98 / 31
  • Ticaret 0, (%0)

xFeyz adlı üyeden alıntı

vallahi max. yapabildiğim 97 / 100 :) daha da arttıramadım.

Hocam zahmet olmazsa bunun için kullandığınız eklentileri yazabilir misiniz?

madalyon madalyon Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** Ç**
  • Mesajlar 618
  • Beğeniler 52 / 142
  • Ticaret 0, (%0)
zordur. http://www.webcansu.com/wordpress/resimleri-optimize-ederek-hizlanin.html
mertekin34

kişi bu mesajı beğendi.

xFeyz xFeyz creative solutions Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek developer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 704
  • Beğeniler 195 / 222
  • Ticaret 8, (%100)

mertekin34 adlı üyeden alıntı

Hocam zahmet olmazsa bunun için kullandığınız eklentileri yazabilir misiniz?

stabil sayfa, kendi sitem -> http://fomerbeyoglu.com
pagespeed (masaüstü 97 / mobil 91-96) -> https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=tr&url=http%3A%2F%2Ffomerbeyoglu.com%2F

90+ yaptığınız an sorun yok arkadaşlar.

size önemli maddeleri sıralayayım;

->açık kod bırakmamanız veya olmayan kodu kapatmamanız (div, a, span vs. açıp bırakmanız, veya olmayanı kapatmanız vs.)
->tırnaklara dikkat etmeniz, tırnak atlamamanız vs.
-> etiketi arasında css'leri js'lerden önce eklemeniz.
->temiz html kod kullanmanız, valid yapmak için elinizden geleni yapmanız. -> validator.w3.org
->temiz css kod kullanmanız. ne kadar temiz, o kadar iyi. mesela herkesin yaptığı basit bir hata, 0px diye bir şey yoktur arkadaşlar 0 vardır :) -> jigsaw.w3.org/css-validator | ve kullanmadığınız css parametrelerini silmeye dikkat edin.
->optimizeli resim & css & js kullanmanız. css ve js sıkıştırması için şu adresi ziyaret edebilirsiniz -> refresh-sf.com
->resim olarak da, örnek veriyorum sunucuda 500px x 500px olarak barınan bir resimi siz gidip de 50px x 50px olarak sitede kullanmayın. sunucudaki dosyayı da 50px x 50px yapın.
->iyi yapılandırılmış bir sunucuda barınmanız ve .htaccess kurallarını kullanmanız. -> mod_deflate, file etag vs.

EFSANE! | omerbeyoglu.me
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al