DoFollow link vermek, link verilen siteye güvenmek anlamına gelir. DoFollow linkleri kaliteli sitelerden alındığı sürece iyi iş yapar. Ancak DoFollow linklerini war.z,ad.lt içerikli sitelerden aldığımızda faydadan çok zararını görürüz. DoFollow linki siteyi Google'a tavsiye etmek demektir. Bu işlemi karşılıklı yapabilirsiniz. DoFollow linkinin en önemli özelliği PageRank değerini arttırmaktır.
DoFollow Linki Almak İçin;
Site Adı
Not: DoFollow linkini kaliteli blog sitelerine yorum atarak kullanabilirsiniz. Önerdiğim Bloglar : BlogHocam,EhliBlog,Guney59....( DoFollow linkini abartmayın. Google spam olarak algılayabiliyor.)
NoFollow link vermek, sitenin içeriğine güvenmediğimiz anlamına gelir. Kısacası NoFollow linki vermek Google'a siteyi tavsiye etmiyorum demektir. Bu linki war.z,ad.lt içeriklere link verirken kullanabilirsiniz. ( Ben war.z,ad.lt içerikleri kullanmam )
NoFollow Linkinin Özellikleri;
- Google Backlink Olarak Saymaz. (Yahoo sayar)
- Hite DoFollow Linki kadar fayda katar.
- PR faydası olmaz.
- NoFollow Linkini Google Çıkartmıştır.
- Google Siteyi indexler.
- SEO çalışmalarında kullanılmalıdır.
- NoFollow Linki İle Kelimede Yükselebilirsiniz.
Kullanım Örneği;
http://btecpo.blogspot.com.tr/" title=”Android” rel=”nofollow”>bTecpo
NoFollow Linki Almak İçin;
Site Adı
Ben Bu Linkleri Nasıl Kullanıyorum?
Örneğin;
Bir siteden Backlink almak için DoFollow linki veriyorum. Backlink aldıktan sonra NoFollow linki veriyorum. NoFollow linki ziyaretçi sayısını büyük oranda etkilemektedir. DoFollow linkinin siteye bir kez verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Blog Adresim: bTecpo