erbilen
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İşte en gıcık gittiğim şeylerden birisi budur.. Sürekli kullandığımız video sitesi youtube'da saydığım kadarıyla (yanlış saymadıysam) 54 farklı dil desteği var.. Ama nedense hiç azımsanmayacak bir ülke olarak bizim dilimiz Türkçe'yi desteklemiyor..
Buda benim kafamda başka şeylerin oluşmasına, önyargılara sebep oluyor.. Dil desteği vardıda benmi görmedim? Yoksa gerçekten yokmu, yoksa sebebini bilen varmı?
Emreee
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Daha önce vardı. Bundan önce Youtube.Com sitesi Türkiye'ye yasaklandıktan sonra kaldırılmş olabilir. Engel kaldırıldıktan sonra bende göremedim. (bilmiyorum yinede ben öyle sanıyorum..)
supheli
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Türkçe Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
Bende göremedim valla anlamak mümkün değil hiç değilse bile bu dili 75 milyon kişi kullanıyor 1 milyonluk 2 milyonluk nüfusa sahip ülkelerin dilleri var listede bizim yok bu sadece youtube içinde geçerli değil
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Birsürü
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Youtube'de önceden de türkçe dil desteği mevcut değildi.Mozilla firefox eklentisi kurulup türkçe olarak kullanılıyordu.Tarayıcı özelliği yani ama zamanla site değişti yine dil desteği mevcut değil.Belki yasaklandığı için koymuyor olabilirler bu soru benim de hep dikkatimi çekmiştir.
erbilen
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Diyelim ki yasaklandığı için koymuyorlar.. Hadi ülkeye saygıları yok, bu ülkede yaşıyan 70 milyon insanada mı saygısı yok bu insanların.. en az 70 milyon insan konuşuyor Türkçeyi, hiçte azımsanacak bir rakam değil halbuki..
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Amele V.2
-
-
Ad Soyad
Ş** Ç**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
bence zamanla yapılır, twitter bile çok geç girişti tr işine
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Üniversite Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Youtube'de benim bildiğim hiç Türkçe dil desteği olmadı. Bence bunun temel sebebi birazda kendilerine fazla güvenden kaynaklanıyor. Adamlar ekol haline geldiği için artık bu hizmette bulunmuyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Bugünlerde bu konuyu açmayı düşünüyordum isabet oldu. Yapılamayacak bir şey değil. Google ın en popüler servislerinin Türkçe desteği var ama Youtube da olmaması kafada soru işareti bırakıyor. Çok çılgın gelecek belki ama Türkiye yasağı kalktıktan sonra en başta özellikle Türkçe eklemediklerini sonra da eklemeyi unuttuklarını düşünüyorum. Bunun başvurabileceğimiz bir iletişim adresi varsa mail yağmurana tutabiliriz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Üniversite Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ne zaman ki biz bu yabancıların açtığı sosyal medya platformları yerine Türk firmaların kurduğu hizmetleri kullanmaya başlarız ve ne zaman ki youtube yerine izlesene kullanırız işte o zaman youtube Türkçe Dil desteği çıkarır.