zbam
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak, kişisel blogumda hem ingilizce hem de türkçe yazılar yazıp yayımlasam ne tür bir etkisi olur? Bloga fayda ya da zarar sağlar mı?
Edit: ingilizce sayfalar, siteye adsense eklendiği zaman daha çok kazandırır mı?
www.zbam.org | Para ve proje batırma üstadı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
------
-
-
Ad Soyad
O** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Kanımca bloguna yararı illaki olacaktır. Yabancı sözcüklerden aranma alacaksındır, bu sana artı olarak geri dönecektir.
Ancak, blogun karmaşa halinde olacaktır. İki dilde aynı paylaşım. Farklı kategoriler açsan da sonuçta aynı sitede yer alıyor. Kafa karıştırıcı açıkçası. Ne desem bilemedim. :)
zbam
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
ovelibudak adlı üyeden alıntı
Kanımca bloguna yararı illaki olacaktır. Yabancı sözcüklerden aranma alacaksındır, bu sana artı olarak geri dönecektir.
Ancak, blogun karmaşa halinde olacaktır. İki dilde aynı paylaşım. Farklı kategoriler açsan da sonuçta aynı sitede yer alıyor. Kafa karıştırıcı açıkçası. Ne desem bilemedim. :)
Aslında ingilizce içeriği anasayfada göstermeyeceğim. Yalnızca google aramalarında ve english kategorisinde gözükecek. Ama ben de çok kararsız kaldım tabi. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Uzman Biyolog
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
Yararı olmaz hocam, yapabiliyorsanız tam ingilizce yapın, yoksa Türkçe çalışın.
Her iki taraftada milyarlarca alternatif varken, birkaç yazı ve içerikle tekil arama sonuçlarına kapı açacağınızı düşünmek biraz hayal olur diye belirtmek isterim.
Bilim Forum | Bilimgunlugu.com
zbam
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
CenkOnsoy adlı üyeden alıntı
Yararı olmaz hocam, yapabiliyorsanız tam ingilizce yapın, yoksa Türkçe çalışın.
Her iki taraftada milyarlarca alternatif varken, birkaç yazı ve içerikle tekil arama sonuçlarına kapı açacağınızı düşünmek biraz hayal olur diye belirtmek isterim.
Aslında İngilzice düzeyim sadece ingilizce içerikli bir blog yazmak için oldukça yetersiz. Ama benim ve çevremdeki arkadaşlarımın sürekli ingilizce ödev yazmamız gerekiyor, ki bu ödevlerin çoğu toplumsal olaylar ve psikoloji ile ilgili. Yazdığımız bu ödevleri not almak dışında da kullanmak istiyorum.
Not: ödevlerin her biri oldukça özgün.
Bydogu
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
yazınızı her iki tarfaın anlayacağı şekilde yazarsanısz neden olmasın türkiye içinde girince sistemin dilinin varsayılan türkçe olucağı , diğer dış ülkelerden girildiğinde ise sistem dilinin ingilizce olması için sistemi ayarlatacaksanız neden olmasın :) veya bir kaç domain al örnek .de almanya sitenin almanya domain uzantılısına gitsin fakat databaseleri aynı olsun biraz akrşık yazdım ama anlamadıysan daha açık şekilde yazabilrim :)