lostyazilim
tr.link

Seo ve Değişen İp Adresi (Cloudflare kullanımı ile)

4 Mesajlar 1.002 Okunma
acebozum
tr.link

kendoka kendoka Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)
Arkadaşlar merhaba
Kafama takılan bir şey var. Şimdi sitemizi cloudflare a taşıdık. Bize normal ip adresimizden farklı bir ip veriliyor. Fakat ben şunu gördüm. Bu ip adresi değişiklik gösteriyor. Her sorgulamada farklı bir ip çıkıyor. Bu durumun eksi veya artı yönleri nelerdir ?
Teşekürler.

elektronikssl
webimgo

Engin07 Engin07 Engin ÖZTÜRK Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 1965
  • Beğeniler 700 / 560
  • Ticaret 36, (%100)
IP'nin SEO'da bu kadar önemli olduğunu artık sanmıyorum. Birçok büyük site kullanıyor CloudFlare, ***'da bunlardan birisi birçok iyi sitede var. Dikkat etmemiştim bu bahsettiğin konuya eğer öyleyse artık önemi yok denebilir hatta. Arama motorları zaten görecektir CloudFlare aktif olduğunu sitede IP'ye önem veriyosa bile o site için es geçecektir o kriteri. Ki sanmıyorum saçma bence IP'nin bu tür bir etkiye sahip olması. Artık aramalarda kullanıcıların isteklerini ne kadar karşılayabildiği çok daha önemli bir kriter. Özellikle Google buna çok dikkat ediyor, Adsense, Analitycs, Google Aramaları gibi her yerden verileri topluyor analiz ediyor. Siteleri ayrıntılı inceliyor, kullanıcıların tepkileri çok önemli ziyaretçi sitene giriyor çıkıyor aynı şeyi tekrar arayıp başkasının sitesine giriyor ve oradan geri dönüp tekrar arama yapmıyorsa 2. siteyi ön sıraya çekiyor bence bu iş böyle yani çünkü ziyaretçi 2. sitede aradığını bulmuş ki aramaya geri dönme gereği duymamış.

kendoka kendoka Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)
Engin07 ustam ben free kullanıyorum ya acaba ondan mıdır diye de düşünüyorum bir yandan. Ama zaten şu bilinen bir gerçek, siteye gelen ziyaretçiye en yakın sunucudan veriler ulaştırılıyor. Doğal olarak bir site bir çok farklı firmada barınmış oluyor.

İp adresi seo için önemli bir etken olmayabilir ama şöyle bir durum olur mu ki ? Spam sitelerle aynı ip kullanmak falan ? Olmaz galiba ya.

Bir de hocam şunlar aynı farklı c class mı oluyorlar.

104.27.160.229

104.31.64.35

sospas sospas www.mustafasevinc.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Sales and Technical Manager
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1292
  • Beğeniler 356 / 550
  • Ticaret 37, (%100)
Bir müşterimin sitesinde CloudFlare kullanmaktayız. Düzgün hazırlandığı sürece sorun yok. Site anahtar kelimelerinde gayet iyi yerlerde,yani herhangi bir sorun olmaz IP değişimi açısından.
kendoka

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al