Mertcan
Hayat kısa, kuşlar uçuyor
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yatırım
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
38, (%100)
Instagram takipçisi çekerek yapacaksan pek işe yaramaz. Sağlıklı ve kalıcı olmuyorlar.
Organik bir şekilde yükselmelisiniz.
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Front-End Developer
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bildiğim kadarıyla AliEkspress'ten çoklu alımlarda gümrükte vergi ekleniyor. 3 üründen itibaren ticari olarak sayılıyor diye biliyorum. Bu doğru mu ? Eğer doğruysa nasıl aşmayı düşünüyorsunuz ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
31, (%100)
Doğru değil 100-150 doları aşmıyosanız gümrüğe takılmıyor diye biliyorum ve tek ürünü tek yerden yüklü çekmediğiniz sürece sıkıntı olmaması lazım
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster, Blogger
-
-
Ad Soyad
G** İ**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
İnstagram üzerinden de olsa alıcılar fatura kesmenizi bekler. Eğer maliyeye takılırsanız, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olursunuz. Pazarlama yollarından önce ticaret için gerekli yasal mevzuatı yerine getirmeyi düşünmelisiniz.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Web
-
-
Ad Soyad
Z** Ö**
-
-
-
Ticaret
34, (%100)
Oncelikle 3 defa olayi bence yanlis. Ben bizzat kendim defalarca yurtdisindan urun getirttim ancak ekstra vergi odemedim. Tabi bunun icin oncelikle anlayisli saticilarla calismak gerekiyor. Turkiye icin sınır 75 euro olup, bu kolayca asilabilmektedir. Satici size hediye secenegini secer ve rakami dusuk gosterirse hicbir sorun yasamazsiniz.
Onceden bunun gibi 5 alisveris sarti varmis ama su an oyle bir sart yok. Aliexpress'te daha once yaptigim alisverislerle ilgili vergi yonunden hernagi bir sorun yasamadim.
Ama tabi ki gidip de iphone 5 alip degerini 100$ gostertmedim. Elektronik urunlerde gumruge yakalanma olasiliginiz yuksek cunku gumruk memurlari da piyasayi biliyor.
O nedenle sececeginiz alani dogru belirleyip o alanda ilerlemeniz onemli.
Simdiden kolay gelsin der hayirli isler dilerim.