-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcısı
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba, bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum fakat şuanda 6 Milyon satırlı bir tablom var ve neredeyse her gün 100 binlerce kayıt ekleniyor. Burası sadece ben sorguladığım zaman kullanılıyor. Onun haricinde hiç bir yerde kullanılmıyor. Sadece eklemek için kullanılıyor. Fakat şöyle bir sıkıntım var. Site yoğun olduğu anlarda anlık konuşma vb sistemler aşırı derecede yavaşlıyor. CPU kullanımı çok yüksek seviyelere çıkıyor. Büyük ihtimalle bu tablodan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Programlama
-
-
Ad Soyad
R** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
anlık konusmalar yeni sistemlerde veritabanına kaydedilmiyor bile.node.js yada memcache gibi sistemlerle ram de tutuluyor.bu sistemleri ögrenmeniz daha iyi olur
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcısı
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Zaten veritabanına kaydolan şey farklı. Anlık konuşmalar yapılırken kasılması ondan kaynaklanabilir diye düşündüm.
VoyL
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
geçmiş verileri ana tablodan günlük yedeklemeyi deneyin. indexlemeyi unutmayın. mssql bir yere kadar oracleye geçin paranız varsa :D 11 milyarlık tablo hala 1 saniyede dönebiliyor çok ilginç bir yapı oracle.
brkrtp
Mobile App Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Mobile App Developer
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
31, (%97)
varolan kayıtları dışarı aktarıp tablonuzu silin/boşaltın) bakalım o tablodan mı kaynaklanıyor
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
web yazılım
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
anlık chate için node.js kullanmanızı öneririm onun dışında var olan sistemde güncelleme yapacaksanız ben olsaydım; günlük cron job oluşturarak eklenen verileri export ettirir içini boşaltırtırdım.