-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci/İnşaat Müh.
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Hocam sonuçta türkçe içerikli bir site çalıştırıyorsak, türkçe karakterli bir web sitesi alınabilir diye düşündüm. Fakat aklıma hemen google geldi ya da diğer arama motorlarını da dahil edelim. Birçoğu takmaz herhalde siteyi değil mi ? Zararı olacaktır diye düşünüyorum. Tecrübeli bir arkadaş beni bilgilendirebilir mi?
1 kişi bu mesajı beğendi.
cglrbkyrk
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
web tasarım
-
-
Ad Soyad
Ç** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam ben bi hata edip aldım türkçe domain ama google amca pek fazla değer vermiyor türkçe karakterli domaine. almadan önce bidaha düşün arama sonuçlarına bak hiç türkçe karakterli domain yok benm domain istanbulwebtasarım.com du sıralamaya bile girmedi :D
Heuristic
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Web Hacking, Exploits/Vuln.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
297, (%99)
IDN, domainler çok fazla iş görmüyor diye biliyorum bir blog sitesinde okuyup araştırmıştım ki doğruymuş ancak arama motoru optimizasyonu konusunda alan adının pek bir önemi yok lakin bu kapsama IDN(türkçe) alan adları dahil edilemez diye biliyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Muhabir
-
-
Ad Soyad
G** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
arkadaşlar geçen yıl önemli bir organizasyon öncesi aldığım türkçe karakterli bir domainle ( blogger tabanlı ) milyonlarca gösterim sağladım, tahmin ettiğimden çok çok yüksek gelirler elde ettim.
yani Google türkçe karakter domaini sever mi bilmem ama, sevmediğini söyleyen arkadaşlara kesinlikle katılmıyorum.
Şu olabilir, türkçe karakterli bir domaini kopyalayıp bir yere yapıştırdığınızda kodlar halinde çıkıyor, ne bileyim mail uzantısı alamazsınız mesela vs. yani bu gibi durumlar nedeniyle dolaylı yönden türkçe karakterli domainlerin, diğer domainlerin gerisinde kaldığı doğrudur.
Ancak google türkçe karakterli domainleri sevmiyor demek tamamen yanlış bir iddia.
BiELOF
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Makine Modelcisi
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
Düzgün eklenilen sayfalar ile;
Mobil uyumsuz :)
Sosyal sitelerde pek paylaşılmadı,
Backlink-Tanıtım yazısı alınmadı,
1 yılı aşkın süredir güncellenilmedi.
Bir çok kelimede üst sırada;
Örnek 1-2 kelimeyi Kontrol edebilirsiniz.
hava perdesi tamir (1.ve 2. sırada 2 sayfa gösterimi)
klima bakımı (3. sıradan 10. sıraya düştü.)
klima teknik servisi (1. sıradan 3. sıraya düştü.)
Google web master araçlarından devamlı olarak mobil uyum sorunlarını giderilmesi hakkında uyarı mesajların gelmesi ve uzun zamandır güncellenilmemesine rağmen hala üst sırada yer almaktadır.
Yeter ki sayfa içeriğini düzgün yap.
Takıldığın yerler veya sormak istediğin olursa özel mesajla yardımcı olabilirim.