serkan122668 iPhone'u eline alıp kullanmadan, diğer telefonlarla arasında ki farkı göremezsin. En basit örneğini vereyim, iPhone'da yaşayacağın 1 GB ram performansı ile Samsung'da yaşayacağın 2 gb ram performansı aynıdır. Apple ürünlerini her zaman maksimum performans sunar.
Şöyle bir örnekle devam edelim,
Samsung S2 ile iPhone 4s ortalama aynı dönemlerin cihazı. Bugün halen daha iPhone 4s sıfır bulma imkanın var. 2016'ya girerken 2011-2012'nin telefonlarına güncelleme alma hakkın var. Apple böyle bir şeydir. iPhone'da 5 mp kamera ile alacağın performansı çoğu telefonun 8 mp kamerasıyla alamazsın. Megapixel fotoğrafın daha iyi yada daha kötü çıkmasını sağlıyan şey değildir. Megapixel fotoğrafın baskı boyutunu belirler.
Eğer bir apartman uzunluğunda büyük bir afiş çıkartmayacaksan, iPhone kamera olarak seni yarı yolda asla bırakmayacaktır. iPhone 5 ile yıllar önce çektiğim fotoğrafları ondan sonra kullandığım hiçbir telefonda yakalayamadım. Bunu bir profesyonel fotoğrafçı olarak söylüyorum.
Sorunun kameraysa, iPhone tatmin edicidir, sorunun performanssa iPhone tatmin edicidir. 2000 lira bütçeyle alacaksın bir iPhone 5s sıfır, en az 3-4 sene sorun yaşamadan kullanacaksın. Ama şunu da belirtelim, iPhone kullandıktan sonra kolay kolay başka telefon kullanamazsın artık. iPhone bağımlılık yapar.
Ama 4s alma, 512mb ram olduğu için iOS 9 işletim sisteminde %100 performans alamazsın her zaman.
Bu bütçeyle alabileceğin telefonlar;
iPhone 4s : iOS 6 işletim sistemi
iPhone 5s : iOS 9 işletim sistemi